REKLAMI GEÇ

Protokolden Kadir Gecesi mesajları

Protokolden Kadir Gecesi mesajları

Denizli Protokolü bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’ni, yayınladıkları mesajlarla kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2022 Çarşamba, 09:00

İşte protokolün Kadir Gecesi Mesajları:

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemize kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, ramazanın en özel gecesi olan Kadir Gecesi’nde inmeye başladı. Bu önemli günde dargınlıkların sona ermesi ve dünyaya yeniden bir rahmet iklimi ve bereketi ile sonsuz bir huzur ve mutluluğun gelmesi en büyük duamızdır. Bu gecenin müstesna iklimi ile tüm gönüllerin kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları ile beslenmesini ve manevi huzurumuzun daim olmasını diliyorum. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma gibi pek çok manevi güzelliğin yaşandığı mübarek gecenin sevgi, hoşgörü ve barış ortamı getirmesini diliyorum. Bu vesileyle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemizin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa iyilik, güzellik ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Bin aydan daha hayırlı olduğuna inandığımız Kadir Gecesi biz insanlar için bağışlanmak, barışmak, kendimizi yeniden sorgulamak için bir fırsat. İslam Âleminin bin aydan daha hayırlı kabul edildiği, üç ayların sonuncusu olarak Ramazan ayının yirmi yedinci gününe denk gelen Kadir Gecesi 27 Nisan 2022 gecesinde idrak edilecek. Maneviyatı yüksek olan Kadir Gecesi’ne ulaşmış olmanın mutluluğu ile tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi hayırlı olsun. Ne büyük mutluluktur, Yüce Rabbimizin bizlere bağışlanmak, barışmak, kendimizi yeniden sorgulamak için bir fırsat vermesi. İnanıyoruz ki, bu gecede yapılan ibadetler, hayırlar ve dualar kabul olur. Son yıllarda etkisi altında kaldığımız koronavirüs pandemisi sürecinin ardından çok şükür Kadir Gecesi’nde camilerimizde buluşacağız. Evlerimizden dua sesleri yükselecek. Her birimizin duası da yine güzellikler adına, evlatlarımız adına, Milletimiz ve Vatanımız adına olacaktır. Bu hayırlı gecenin hürmetine eş, dost ve akrabalar arasında dargınlık varsa giderilmeli, küsler barışmalıdır. Büyüklerimiz hatırlanmalı, küçüklerimize bu güzel gecenin güzelliği anlatılmalıdır. Bu düşüncelerle, Tüm Pamukkaleli vatandaşlarım başta olmak üzere Denizlili hemşehrilerim ile İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutlar, hayırlar getirmesini temenni ederim.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Bu gece, dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği geçerli kılmak için bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım, dostluğu, birliği, beraberliği pekiştirelim. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’la birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesi’nde doruğa çıkan manevi güzelliklerimizin, sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularıyla toplumsal huzur içinde kuvvetlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm dualar diliyorum ki ailelerimiz, milletimiz, ülkemiz ve Denizli’mizin birliği ve bütünlüğü, daha ileriye gitmesi ve huzuru adına kabul olur. Bu çok özel olan günlerde yardıma muhtaç herkesin elinden tutmak, öte yandan ülkemizdeki mağdurların haklarına sahip çıkmak Kadir Gecesi’nin bizlere yüklediği sorumluluklardandır. Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı bu geceyi idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Denizlili hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin, milletimize, memleketimize ve dünyaya huzur ve esenlik nasip etsin. Rabbim, Devletimizi, milletimizi, ülkemizi her türlü belalardan korusun, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
Mübarek Ramazan ayına veda ettiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı, sevginin herkesi kucaklaması için yeni adımlar atma imkanının bulunduğu Kadir Gecesinin, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım. Bu mübarek gecede, ilçemizde, Denizlimizde, ülkemizde ve tüm dünyada sevginin, hoşgörünün ve huzurun hakim olması en büyük arzumuzdur. Bu duygularla Buldanlı hemşehrilerimizin, aziz Türk milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

MEHMET AŞIK (DENİZLİ MÜFTÜSÜ)
Manevi kirlerimizden arınma, nefsimizi terbiye, irademizi kuvvetlendirme ve bilincimizi diri tutma vesilesi olan Ramazan ayının son günlerine erişmiş bulunmaktayız. Ramazan ayı içinde yer alan ve bu aya apayrı bir değer katan, Kur’an-ı Kerim’in de kendi diliyle “değer gecesi” olarak adlandırdığı Kadir Gecesi, 27 Nisan Çarşamba gününü, 28 Nisan Perşembe gününe bağlayan gecedir.

Kadir Gecesi hakkında Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Şüphesiz biz Kur’an’ı, Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” (Kadir Suresi, 1-5) buyurarak bu gecenin değerini ve önemini bizim idrâkimize sunmuştur. Rasûl-ü Ekrem Efendimiz (s.a.v.) de bu gece ile ilgili “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Buhârî, Kadir 1) buyurmuş, “Kadir Gecesinde nasıl dua edelim Ya Rasulallah” sorusuna “Allah’ım! Şüphesiz sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi de affet.” (Tirmizi, Da’avât, 89).” şeklinde cevap vermiştir.

Bütün Müslümanların farkında olduğu vechile Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu gece, çevresini ve tüm insanlığı bir nur, meşale gibi aydınlatmış,hala daha birçok gönlü imana susamış, maneviyatsızlıktan ve kasvetten ne yapacağını şaşırmış nice insana hidayet kaynağı olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bu sebeple Kadir gecesinde Kur’an-ı Kerim’i okumak, Efendimiz’in (s.a.v.) örnekliğinde onu anlamak, onun üzerinde inceden inceye düşünmek en önemli vazifemiz olmalıdır.

Ayrıca hayatımızda bizim için rahmet, bereket, hidayet ve şifa kaynağı olarak bulunan Kur’an-ı Kerim’i okumak, Kur’an’ın hayat veren ölçülerine göre yaşamak manevi değerlerimizin kıymetini bilmek kendimize ve ailemize yapacağımız en faydalı davranış olacaktır.

Bu gece; devletimize, milletimize, şanlı ordumuza, güvenlik güçlerimize düşmanlarımıza karşı verdikleri mücadelede başarılı olmaları için dua edelim. Şehitlerimizi ve gazilerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim. Her zaman muhtaç olduğumuz birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirelim. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim.

Son günlerde artık önü alınmaya başlayan ve atlatma yolunda hayli mesafe kat ettiğimiz salgın hastalığın ülke ve dünya gündeminden tamamen çıkması ve sağlıklı günlere kavuşmamız için biraz daha sabredelim ve uyulması gereken tedbirlere uyalım ve bu salgın hastalıktan kurtulmamız için dua edip Rabbimizin Şafi ismiyle tüm hastalarımıza şifa vermesini niyaz edelim. Ayrıca bu hastalığın ülke insanımıza en az seviyede etki etmesi için canla başla çalışan sağlık ordusuna da can-ı gönülden dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Denizli’li hemşehrilerimizin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmesini, ülkemize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve esenlikler getirmesini Yüce Rabbim’den niyaz ederim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı