REKLAMI GEÇ

Protokolden Muhtarlar Günü mesajları

Protokolden Muhtarlar Günü mesajları

Denizli protokolü, yayınladıkları mesajlar ile 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Mesajlarda, devlet ile vatandaş arasındaki en önemli köprü görevi üstlenen muhtarların çok önemli bir misyonu yerine getirdikleri ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2022 Çarşamba, 10:11

Denizli protokolünün 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajları şöyle:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Muhtarlık kurumu; demokrasimizin, kültürümüzün, sosyal hayatımızın ve Tanzimat’tan bu yana geliştirmiş olduğumuz yönetim anlayışımızın önemli unsurlarından biridir. Çünkü muhtarlarımız, hem aziz milletimizi hem de şanlı devletimizi temsil gibi önemli bir sorumluluğu üzerlerinde taşımaktadır.

Muhtarlık müessesini temsil eden muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması hususunda başvurulan ilk kapı olmaları açısından da demokrasinin ve yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçası konumundadırlar. Vatandaşın sorunlarını birinci ağızdan dinleyen muhtarlarımız, sıkıntıların çözümünde, taleplerin yerine getirilmesinde ve takibinde aktif rol üstlenerek devletimizin taşradaki gören gözü, işiten kulağı olmakta; milletimizin ilgi, istek ve fikirlerinin üst mercilere iletilmesi noktasında köprü vazifesi görerek de vatandaşlarımızın yönetime katılımının sağlanmasında mühim bir rol üstlenmektedirler. Bu bağlamda devletin vatandaşa dokunan eli konumundaki muhtarlarımızın, çok önemli vazifeleri ifa ile mükellef olduklarını özellikle belirtmek istiyorum.

Yaşadıkları mahalle ve köylerde, halkımızın teveccühüne mazhar olmanın onur ve kıvancıyla görev yapan muhtarlarımız, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Halkımızın sosyal hayatını yakinen müşahede etme imkânına sahip olan muhtarlarımız, halktan biri olarak sorunlara çözümler talep etmekte, devletin güler yüzü ve şefkat eli olarak da sorunun çözümüne dönük sunulan hizmetlerin yerinde ve ihtiyaca cevap verecek nitelikte olması için de gereken gayreti göstermektedir. Bu açıdan, halkın derdiyle hemhâl olan, devletimizle-milletimizin bütünleşmesinde azımsanamayacak görevler üstlenen muhtarlarımızın çalışmalarının her türlü takdire layık olduğunu bilmekteyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile kamu hizmetinin, köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim görevler üstlenen ve vazifesini layıkıyla yerine getiren tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Gece gündüz kapısı çalınan muhtarlık, vatandaşların sıkıntılı günlerinde çözüm aranan ilk makamdır. 1829 yılında kurulan muhtarlık teşkilatı geçmişten bugüne başarıyla görevini sürdürmektedir. Yerel yönetimin başladığı yer olan muhtarlık büyük fedakarlık ve sevda isteyen bir makamdır. Muhtarlar bizim gözümüz, kulağımızdır.

Milletimizin ihtiyaçlarını giderme ve dertlerine derman olma anlamında ilk çözüm aranan makam olan muhtarlıklarımız, demokrasinin de başlangıç noktasıdır. Denizli genelindeki 616 mahalle muhtarı ile birlikte görev yapmaktayız. Muhtarlarımız, vatandaşlarımıza birlikte hizmet ettiğimiz yol arkadaşlarımızdır. Mahalle sakininin derdi ile kendi dertleri gibi uğraşan muhtarlarımız vatandaşlarımızın ve bizim sesimizdir. Aziz milletimiz için hep birlikte çalışmayı, Denizli’mize taş üstüne taş koymayı Allah’ım bizlere nasip etsin inşallah. Bu vesilelerle geçmişten bugüne görev yapan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal edenleri rahmetle anıyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“Muhtarlarımız devletle millet arasında bütünleştirici rol oynamasıyla birlikte, belediyemizle vatandaşlarımız arasında da köprü görevi görmektedir. 2015 yılından bu yana 19 Ekim tarihi muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm mahalle muhtarlarımızla iş birliği halindeyiz. Pamukkale İlçesi’nde 61 mahalle bulunmakta ve tüm mahalle muhtarları ile sürekli iletişim halinde olarak, mahallelerin sorunlarına birer birer çözüm üretmekteyiz.

İlçemizin her bir mahallesi bizler için çok kıymetli. Mahallelerimize en iyi hizmeti, en kaliteli şekilde götürmekte iken muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde olmamız ve el birliği ile vatandaşımıza hizmet etme gayretimiz önemli rol oynamaktadır. Muhtarlarımız devletle millet arasında bütünleştirici rol oynamasıyla birlikte, belediyemizle vatandaşlarımız arasında da köprü görevi görmektedir. Pamukkale ilçesinin yerel yönetim dinamiklerinden biri olarak, muhtarlarımızı düzenli olarak ziyaret ediyor, kendileriyle toplantılarımızı gerçekleştiriyor, istek ve talepleri doğrultusunda projelerimizi yürütüyoruz. Öyle ki, muhtarlık tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanıyor ve bu kadim işi yapan tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü önemsiyoruz. Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eder. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Buldan Belediyesi olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluğun bilincinde olarak, çalışma ve projeleri kendilerinin bilgisine sunarak onlardan gelen talep ve önerileri anında değerlendiriyoruz. İstişare kültürünü, ortak aklı gelenek haline getirdiğimiz ilçemizde muhtarlarımız ile birlikte Buldan’ımızın kalkınması ve gelişmesi için el birliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eder, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim.”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CUMHURİYET HALK PARTİSİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Mahalle ve köylerimizde kamu hizmetlerinin zamanında, etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve sonuçlandırılması için muhtarlarımızın işlerinin kolaylaştırılması gerekiyor. Muhtarlar zor şartlar altında hizmet vermeye çalışmaktadır. Yakın zamanda geçirdiğimiz pandemi döneminde bir çok resmi kurum hizmet vermezken, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet vermeye devam eden, halkımıza gıda ve sağlık malzemesi ulaştırmak için canla başla çalışan muhtarlarımızın özlük hakları mutlaka iyileştirilmeli. Muhtarlık binalarının elektrik, su, yakıt giderleri bulunduğu belediye tarafından karşılanmalı. Büyükşehir yasasıyla yetkileri sınırlandırılan muhtarlarımızın bu yetkileri geri verilmelidir. Halkımızın ve mahallelerimizin gerçek sorunlarını ve ihtiyaçlarını en iyi bilen, bu sorunları çözmek için fedakarca çalışan değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı