REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası Başkanı Ardıç’tan Fincancı’nın kimyasal silah iddialarına tepki: İstifa etmeli

Denizli Tabip Odası Başkanı Ardıç’tan Fincancı’nın kimyasal silah iddialarına tepki: İstifa etmeli

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta kimyasal silah kullandığı yönünde iddialar ortaya atan ve hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Şebnem Koruk Fincancı’ya bir tepki de Denizli Tabip Odası’ndan geldi. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Fincancı’nın kimyasal silah kullanımı konusunda yaptığı açıklamaları reddediyoruz. Meslek kuruluşumuza verdiği zararlar ancak derhal istifa etmesi ile son bulacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2022 Cuma, 12:13

Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı iddiasına tepkiler birbiri ardına geliyor. Hakkında soruşturma açılan Fincancı’ya bir tepki de Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’tan geldi.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın kimyasal silah kullanımı konusunda yaptığı açıklamaları reddettiklerini belirten Ardıç, “Spekülasyona açık, gayri nizami güçlerin karıştığı uluslararası mücadelede, ülkemizi yaralamaya dönük sonuçlar yaratacak, herhangi delili olmayan bir konuda, kendi fikirlerini Türk Tabipler Birliği’nin temsilcisi sıfatıyla kamuoyuna açıklaması kabul edilemez” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nin Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak olduğunu belirten Ardıç, “Meslek ahlakını en iyi şekilde korumak, tıp eğitiminin her alanında söz söylemek, hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek, mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. Meslek kuruluşumuzun misyonunun ötesinde, kendi siyasi görüşlerini Türk Tabipler Birliği’nin görüşleriymiş gibi kamuoyuna sunmaktadır. Türk hekimlerini temsil edememektedir. Meslek kuruluşumuza verdiği zararlar ancak derhal istifa etmesi ile son bulacaktır” dedi.

Yorumlar

vatandaş x   -  Bağlantı 22 Ekim 2022, 16:39

Oooovvv. Yine ” hiç kimsenin bir bilgisi yok ama illa ki fikri var ” olayı.

Bükücü   -  Bağlantı 22 Ekim 2022, 06:31

Ttb sanırım ABD’den ve AB den yükleniyor. Başındaki yönetim PKK’lı bir gurup. Maalesef değerli doktorlarımızın meslek kuruluşunu politik hedefleri için suistimal ediyorlar. Bu sürekli böyle. Mmmo da aynı. Türk milletini temsil etmiyorlar

Deniz gezmemiş   -  Bağlantı 21 Ekim 2022, 20:28

Oda başkanı Çok doğru demiş. FAŞİST pkk yı savunan bir ttb istemiyoruz. bu 1 değil 2 değil kasıtlı olarak yapılan acıklamalar. Türk ordusuna katil diyenler ülkeden defolsun gitsinler.

Ahmet   -  Bağlantı 21 Ekim 2022, 19:53

Deniz açıklamaya daha fazla gözlerine açarak oku ve kime destek olduğuna daha dikkatli bak ne diyor açıklamasında 17 Hpg li kuzey ırak da öldürülmüş neymiş bilinmeyen bir gaz imasıyla sinir sistemine dokunuyor ve araştırılmasılazımdiyor bubayan pkklı

Deniz   -  Bağlantı 21 Ekim 2022, 12:51

Bari siz meslektaşınızın ne dediğini iyice anlayıp ondan sonra lince katılsaydınız. Yakıştıramadım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı