REKLAMI GEÇ

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de günlük bin pozitif vaka görülüyor

Denizli Tabip Odası Başkanı Erbay: Denizli’de günlük bin pozitif vaka görülüyor

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Denizli’deki koronavirüs vakalarını değerlendirdi. Erbay, günlük 2 bin dolayında test yapıldığı ve bin kişinin pozitif çıktığı belirtti. Virüsten korunmanın iki aşamasının olduğunu anlatan Erbay, “Vatandaşa düşen maske, hijyen ve mesafe kuralına uymak, devlete düşen ise salgın yönetimine uymak. 1 aylık sokağa çıkma yasağı uygulanırsa kurtuluruz. Salgının başlangıcında İtalya nasılsa, şu an biz ona doğru gidiyoruz” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2020 Pazartesi, 15:06

Dünya koronavirüsün 2. dalgasıyla mücadele ediyor. Türkiye’de vakalar giderek artıyor, hastaneler koronavirüs vakalarıyla dolup taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Denizli’nin koronavirüs vakalarında Türkiye’de ilk 5’de olduğunu açıklamıştı.

Denizli Haber’e konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay Denizli’de günlük ortalama 2 bin kişiye test yapıldığını ve bunlardan bininin pozitif olduğunu açıkladı.

ACİLLER KORONAVİRÜS HASTALARIYLA DOLU
Hasta sayısının arttığını, yoğun bakımların dolduğunu belirten Erbay, “Aciller koronavirüs hastalarıyla dolup taşıyor. Müthiş bulaşıcı bir hastalık. Hem hastalık yapma gücü, hem de bulaşma gücü çok yüksek bir hastalık. Bu hastalığın bir an önce tarih olmasını istiyoruz” dedi.

TÜRKİYE İTALYA’DAKİ İLK DALGAYA DOĞRU GİDİYOR
Türkiye’de tablonun giderek daha vahim bir hal aldığını anlatan Erbay, “Türkiye koronavirüste İtalya’nın ilk başlarda yaşadıklarına doğru gidiyor. Gün geçtikçe vakalar artıyor. Sosyal hayata tekrar geçmemiz kafelerin ve okulların açılması hareketliliği arttırdı. Buna bağlı olarak vakalar da arttı” diye konuştu.

1 AY SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLSA; MİKROP YAYILMAZ, TOPLUM KURTULUR
Sosyal hareketliliğin virüsün yayılım hızını inanılmaz derecede artırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Eray, “Salgından korunmak için iki ayak var biri artık ezberlediğimiz ama uymadığımız topluma düşen maske, mesafe ve hijyen, diğeri ise devlete düşen kısmı, devletin salgın yönetimine uyması. 1 ay sokağa çıkma yasağı olsa, hayat dursa, 1 ayda mikrop yayılmaz, hasta olanlar düzelir, toplum kurtulur” dedi.

HALK RESMİ KURUMLARA GÜVENİYOR, ÖLÜ SAYILARI DOĞRU OLARAK VERİLİRSE CİDDİYET ANLAŞILIR
Resmi rakamların saklanmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Erbay, “Resmi rakamların doğruyu vermesi lazım ki insanlar ciddiye alsın. Halk resmi kurumlara güveniyor. Rakamlar gizlenmez ve doğru olarak verirse insanlar durumun ciddiyetinin daha çok farkına varır” diye konuştu.

Yorumlar

Ayse   -  Bağlantı 17 Kasım 2020, 22:38

Bu yasak gelse nasil gecinecegiz odemelerimiz var calidmsk zorundayiz 2 tame cocugum var esim ceza evinde ben calisamassam nasil yeteriz deetin verdigi 1000 tl yetiyormu sanki elektrigi suyu kirasi var bunlar nasil odenecek bizleride dusunün

selim can parom   -  Bağlantı 17 Kasım 2020, 15:43

Kardeşim millet nasıl geçinecek 3 çocuk bakan insanlar var bunların okul masrafı ev masrafı su elektrik doğalgaz düşünen yok tabi onların cebinde maaşı ne olacak yasak olsa değil mi

veysel   -  Bağlantı 17 Kasım 2020, 11:22

bence ekonomi sokağa çıkma yasağı getirilmesi için uygun…

Mehmet Faruk   -  Bağlantı 17 Kasım 2020, 00:50

Sokağa çıkma yasağı uygulanırsa, millet nasıl geçinecek.denizli halkına 1 aylık ücretlerini tabib odası mı ödeyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı