REKLAMI GEÇ

Denizli, termik santral istemediğini yüksek sesle söylemeye başladı

Denizli, termik santral istemediğini yüksek sesle söylemeye başladı

Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarında kurulacak termik santralin raporun askı süresinin bitmesiyle inşaatın önünde engel kalmaması Denizlilileri harekete geçirdi. Denizli Barosu başta olmak üzere, bazı siyasi parti ve sendika temsilcileri ile halk ‘Termik Santral İstemiyoruz’ kampanyası ile konuyu sıcak tutmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2020 Pazar, 20:44

Denizli’de yaklaşık 10 yıldır yapımı gündemde olan ve son olarak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu itiraz askı süresinin da tamamlanmasıyla inşaatının önünde engel kalmayan termik santrale karşı ses yükselmeye başladı.

DENİZLİ MERKEZE 26 KİLOMETRE
Tavas’ın Avdan Mahallesi yakınlarında kurulacak ve bölgedeki kömür kaynaklarını kullanarak 30 yıl boyunca elektrik üretecek santralin sadece Tavas, Kale ve Karacasu bölgesini değil, kuşuçumu 26 kilometre uzaklıkta olan 500 binden fazla nüfuslu kent merkezinin de hava kalitesini bozacağı düşünülüyor.

TEPKİLER YÜKSELİYOR
Bulunduğu bölgelerde kanser ve solunum yolu hastalıklarının artmasına, dolayısıyla erken ölümleri de beraberinde getirmesiyle nam salan termik santrallere karşı Denizli’den birçok platformdan tepkiler yükselmeye başladı.

DENİZLİ BAROSU AFİŞ HAZIRLATTI, ‘HAYIR’ DİYOR
Denizli Barosu, ÇED raporu askı süresi içinde yaptığı açıklama ile termik santral istemediğini duyurmuştu. Baro Başkanı Müjdat İlhan, açıklama ile bu konudaki tüm yasal hakları kullanmaya hazır olduklarını söylemişti. Baro bu kez de sosyal medyada paylaşılmak ve bölgede halkın dikkatini çekmek için afişler hazırlattı.

DİSK: DOĞANIN YANINDAYIZ
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen Denizli Şube Sekreteri Fatih Konyalıoğlu, sokağa çıkma yasaklarının olduğu bir dönemde askı süresinin tamamlanmasını manidar olarak değerlendirirken, “Betonun grisine ve zehirli termik santral gazlarına karşı Doğanın yanında taraf olacağımız bilinmelidir. Doğa katliamına karşı mücadele eden tüm kolektiflerle dayanışma içinde mücadele edeceğimiz bilinmelidir” dedi.

ÇOBAN: BU BİR CİNAYETTİR
Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban, “Üç yıldır sürdürdükleri ama başaramadıkları termik santrali kurma girişimini Koronavirüsü salgınını fırsat bilip süreci tamamlamaya çalışmak utanç vericidir. Bu bir cinayettir. Tavas ovasını, zeytin ağaçlarını, kavunu, karpuzu, tarımı, insan ve çevre sağlığını yok edecek bir cinayettir” dedi.

ESKİ ÇEVRE MÜDÜRÜ: AVDAN DÜŞERSE, DENİZLİ DÜŞER
Denizli’nin eski Çevre il müdürlerinden Ali Korkmazcan, Aydınlıların verdiği mücadeleden örnek göstererek, “Avdan düşerse Denizli düşer. Avdan’da zehir üreten santrali istemiyoruz. Avdan’nın zeytini, Tavas’ın buğday, nohut, kavun, karpuz gibi ürünleri biter. Denizli’nin havası zehirlenir. Hep beraber karşı çıkmalıyız” diye konuştu.

FACEBOOK’TA GRUP KURULDU
Tepki sosyal medya üzerinden gittikçe yükselirken, Facebook’ta da “Avdan’a Termik Santral İstemiyoruz” isimli grup kuruldu. Grupta, termik santral karşıtları buluşurken, termik santrallerin bulundukları bölgelerde yarattığı zararlar hakkında da bilgiler paylaşılıyor.

Grubu takip etmek ve üye olmak için tıklayın

Sosyal medyada özellikle Tavaslılar seslerini yükseltirken, tepkilerin önümüzdeki günlerde yasal itirazlarla devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Eren 20   -  Bağlantı 26 Nisan 2020, 23:49

Her tarafta termik santrallerin ölüm ürettiğini bilmeyen yokken bu ısrar niye. Açıldığı yerlerde kanser ve akciğer hastalıklarını bilmeyen yok

basicman   -  Bağlantı 26 Nisan 2020, 22:44

akla mantığa uymayan uygulamalar yüzünden insanlık adına TABİAT adına cinayet işlenmesine sessiz kalınmasını bir insan olarak yediremiyorum.hakkımı helal etmiyorum.sadece denizli nin değil tüm türkiye nin karşı olması gerekir…

basicman   -  Bağlantı 26 Nisan 2020, 22:41

bu tarz tepkilerin sadece sol tandanslı örgüt ve stk lardan gelmesi özellikle muhafazakar ve inançlı!kesimden gelmemesi çok manidar…çevrenin korunması konusunda acaba hiç dini bilgileri yokmu?ahirette sorumlu olmayacaklarınımı zannediyorlar..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı