REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden gazetemizin ‘cemaat imama küstü’ haberine dair açıklama

Denizli Valiliği’nden gazetemizin ‘cemaat imama küstü’ haberine dair açıklama

Çal Aşağıseyit’te mahalle sakinlerinin cami imamının kendilerine zorbalık yaptığına dair iddialarına Denizli Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik, iddia sahibi cemaatin 2019’da şikayette bulunduğunu, inceleme yapıldığını, soruşturmaya gerek duyulmadığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2020 Pazartesi, 15:14

Denizli Valiliği, geçtiğimiz Cuma günü gazetemizin yayınladığı ‘Cemaat imama küstü, cami boş kaldı’ başlıklı haberinden sonra açıklama yaptı. Valilik’ten yapılan açıklamada, ilçe müftülüğüne iddialarla ilgili bir dilekçe sahibinin başvurduğunu ve inceleme yapıldığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

Yerel yayın yapan bazı basın yayın organlarında “CEMAAT İMAMA KÜSTÜ, CAMİ BOŞ KALDI” başlıklı haber içeriğinde “imamın sürekli kendilerine kötü davrandığını hatta bazı cemaatle kavga ettiği” iddiaları hakkında iddia sahibi şahıs tarafından geçmiş tarihli dilekçe Çal İlçe Müftülüğümüze iletilmiştir.

Dilekçe doğrultusunda görevlimiz hakkında inceleme başlatılmış ve 26.09.2019 tarihli inceleme raporu sonucuna göre iddiaların gerçeği yansıtmadığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Maddesinin ilgili fıkraları gereğince görevlimiz hakkında işlem yapmaya gerek olmadığı, inceleme dosyasından soruşturma dosyasına dönüştürmeye gerek olmadığı sonucuna varılmıştır.

Ayrıca bahse konu dilekçe dışında İl ve İlçe Müftülüğümüze ulaştırılan herhangi bir şikayet veya olumsuz bir durum söz konusu değildir.”

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 28 Temmuz 2020, 07:06

Dediğim gibi İmamlar daha dikkatli olsunlar bunlar bu zamanın modası olmuş durumda canı sıkılan Diyanete saldırıyor veya evde eşine veyahut çocügüna söz geçiremiyorsa İmam derdine arındırıyor bu yöntemle İMAM İnsan dır İmam hata yapabilir.

M. ALİ ÖZHAN   -  Bağlantı 27 Temmuz 2020, 17:04

o zaman şikayetçi cemaat hakkında işlem yapılsın, asılsız ihbar ve iftira suçundan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı