REKLAMI GEÇ

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin’den yapılandırma uyarısı

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin’den yapılandırma uyarısı

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, borçların yapılandırılmasına ilişkin tanınan sürede son iki güne girildiğini belirterek, bu haktan yararlanmak isteyenleri uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2021 Çarşamba, 11:04

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak için son 2 güne girildiğini belirten Tekin, başvuru süresinin 30 Eylül Perşembe günü akşamı sona ereceğini ve bir defalık süre uzatımı yetkisini kullandığı için kanunda yeni bir süre uzatımı yasal olarak mümkün olmadığını söyledi.

Denizli’de yapılandırma kanunundan henüz yararlanmamış olan borçlu mükelleflere çağrıda bulunan Tekin, mükelleflerin vergi dairelerine, mal müdürlüklerine ya da ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden online olarak 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar başvurularını yapabileceklerini kaydetti.

AVANTAJLARDAN FAYDALANMAK İÇİN SON TARİH 30 EYLÜL
Tekin, “Toplumun her kesimini ilgilendirebilecek nitelikte olan kanundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve imkanlar dahilinde peşin ödemelerin seçilmesinde avantajlar bulunmaktadır. Peşin ödemelerde %90’a varan indirimler yapılmaktadır.

Birçok avantajı barındıran bu yapılandırma ile vergi ve diğer borçların zam ve faizleri Yİ-ÜFE oranında yaklaşık dörtte üç oranının üzerinde azaltılmakta ve vergi aslına bağlı cezalar da tamamen silinmektedir. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da yarısı oranında indirim yapılmaktadır.

Ayrıca borçlar taksitler halinde ödenebilmekte, vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılmaktadır. Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmamakta ve işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilebilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı