REKLAMI GEÇ

Denizli’de 31 Ekim’e kadar ormanlarda ateş yakmak yasaklandı

Denizli’de 31 Ekim’e kadar ormanlarda ateş yakmak yasaklandı

Denizli Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlarda ateş yakmanın, piknik yapmanın ve konaklamanın ateş yakılmasının yakalandığını, izin verilen mesire alanlarında ise saat 20:00’dan sonra ateş yakmanın yasaklandığını duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2022 Çarşamba, 16:16

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojiden alınan veriler doğrultusunda önümüzdeki günlerde kentte sıcaklık değerlerinin yükseleceğinden dolayı, hava şartlarına ve insani faktörlere de bağlı olarak yangın riskinin artabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Orman yangınlarını önlemek için ormanlara ateş yakmanın 31 Ekim’e kadar yasaklandığının kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25.04.2022 tarih ve 2022/1 karar nolu Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun kararları ile aynı komisyon kararının 9. maddesinde belirtilen ‘Yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde yangına hassas ormanlık alanlara, ilgili mevzuat hükümleri gereğince ek karar alınmadan Denizli Valiliğinin ilan edeceği duyuru ile belirlenecek tarihler arası girişler kısıtlanacaktır.’ hükmü doğrultusunda  6 Temmuz- 31 Ekim tarihleri arasında mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında kalan ormanlık alanlarda piknik yapmak, konaklamak ve mangal, semaver vb. amaçlarla ateş yakmanın yasaklanmasına, izin verilen mesire alanlarında da belirtilen tarihler arasında saat 20.00’den sonra ateş yakmaya izin verilmemesine karar verilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı