REKLAMI GEÇ

Denizli’de 5 bin memur maaş zammı ve sendika barajını protesto için iş bıraktı

Denizli’de 5 bin memur maaş zammı ve sendika barajını protesto için iş bıraktı

Kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Kamu Konfederasyonu Platformu üyesi memurlar bugün bir günlüğüne iş bıraktı. Memur maaş zammını ve sendikalaşmada yüzde 2’lik barajı protesto eden memurlar gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini istedi. Eylemcilere destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yüzde 2 barajını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2023 Perşembe, 17:12

Kısa süre önce eylem kararı alan kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Kamu Konfederasyonu Platformu’nun çağrısı ile Türkiye genelinde binlerce memur bir günlüğüne iş bıraktı. Eylemler gerçekleştiren memurlar maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zammı protesto etti taleplerini sıraladı.

    

Zorlaşan ekonomik şartlar ve enflasyon karşısında zammın daha alınmadan eridiğini savunan memurlar, kamu çalışanları gelir vergisinin kamu çalışanları için yüzde 15’te sabitlenmesini, yüzde 2 barajının kaldırılmasını, 3600 ek göstergenin her çalışanı kapsamasını ve memurun ikramiye hakkının verilmesini istedi.

Denizli’de bir günlük iş bırakma eylemine öğretmenler, sağlık çalışanları, adliye ve maliye çalışanları ile diğer kamu kuruluşlarından 5 binin üzerinde kamu emekçisi katıldı.

Kamu çalışanları bugün valilik binası önünde toplanarak Gazi Bulvarı’nı takip ederek Çınar Meydanı’na yürüdü. Yaklaşık 500 kamu çalışanının katıldığı eylem meydandaki basın açıklaması ile devam etti.

Açıklamada; “Ülke şartlarına ve ekonomik krize bakılmaksızın açıklanan sefalet artışını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerin maaşları sendikaların talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmelidir” ifadelerine yer verildi.

Eylemde Eğitim-İş üyesi sosyal bilgiler öğretmeni Feyzullah Yiğitoğlu beraberinde getirdiği kaşık ve kepçe ile dikkat çekti.

Yiğitoğlu, “Kepçeyle aldıklarını kaşıkla geri veriyorlar. Emekçinin tencere tavası ekmek davasıdır” diye konuştu.

‘KARACA: ANAYASA MAHKEMESİ’NE İTİRAZ ETTİK’
CHP’nin dün Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak yüzde 2’lik baraj şartının iptalini istediklerini belirten CHP’li Karaca ise yaptığı konuşmada; “Dayanışma için yan yanayız. Sendikal örgütlenmenin önüne yüzde 2 barajı konulmak istendi. İktidara yandaşlık etmeyen, hakkın ve hukukun yanında olan sendikal örgütlenmenin önüne geçebilmek için yaptılar. Daha önce yargı kararı ile kaldırılmış olmasına rağmen mecliste sayısal çoğunluklarını kullanarak, el kaldır indir mantığıyla geçirdiler. CHP olarak haksızlığa uğrayan tüm yurttaşlarımızın yanında olacağız. Anayasa Mahkemesi’ne yüzde 2’lik baraj şartının iptali için başvurduk. Kamuda mülakata son verecek olan yönetim için az kaldı merak etmeyin. Yoksulluk sınırının altında hiçbir öğretmenin hiçbir kamu emekçisinin maaşı olmamalı. Emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çekilmesi için CHP olarak verdiğimiz önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi. Biz de bütün emeklilere AKP ve MHP’i şikayet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı