REKLAMI GEÇ

Denizli’de amatör avcılara yasak kalktı

Denizli’de amatör avcılara yasak kalktı

Hıfzıssıhha Meclisi aldığı kararla kentteki akarsu ve göllerde balık avcılığını serbest bıraktı. Daha önce meclise başvuran balıkçılar yasağın kaldırılmasını istemişti. Kentte 1 Haziran’dan itibaren av sezonu açılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2020 Cuma, 15:10

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi 27 Mart’ta aldığı kararla akarsu ve göllerde balık avcılığını yasaklamıştı. Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği alınan bu karardan sonra İl Hıfzıssıhha Meclisi’ne başvurarak yasak kararın kaldırılmasını istemişti. Vali Hasan Karahan başkanlığında toplanan meclis yasak kararını kaldırdı.

SOSYAL MESAFE KURALI GETİRİLDİ
İl Hıfzıssıhha Meclisi kararında amatör ve sportif olta balıkçılarının ancak sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları şartı ile avcılık yapabileceklerini duyurdu. Buna göre Denizli’deki amatör avcılar il sınırları içindeki akarsu ve göllerde avcılık yapabilecek. Ancak avcılar oltalarını pazartesi gününden önce suya atamayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreme dönemi yasakları çerçevesinde Denizli’de sazan, yayın ve diğer türler için av yasağı 1 Haziran’da sona erecek.

BALIKÇILAR MEMNUN
Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Sulu yasağın kaldırılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kentteki amatör avcıların kendilerine başvurduklarını söyleyen Sulu, “Yasak kararı deniz kıyısında sık aralıklarla avcılığı önlemek için alınmıştı. Tatlı suda bu tür manzaralar zaten olmaz. Son dönemde bize çok fazla başvuru geldi. Biz de İl Hıfzıssıhha Meclisi’ne başvurduk. Yasak kararının kalkmasından memnunuz. Bazı türler üreme döneminin sonuna geldi. Genel av yasağı kalkana kadar avcıların biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Av sezonu açıldıktan sonra da günlük sayı ve boy limitlerine uymalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı