REKLAMI GEÇ

Denizli’de anne sütü seferberliği

Denizli’de anne sütü seferberliği

Altın Bebek Dostu İl unvanına sahip olan Denizli’de, tüm kamu kuruluşlarının internet sitelerinde “Anneler; bebeklerinize ilk 6 ay sadece anne sütü veriniz” sloganının yer almasına ve halkın yoğun kullandığı alanlara emzirme odaları oluşturulmasına karar verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2021 Cuma, 11:12

Denizli İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik Başkanlığı’nda toplandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, “Altın Bebek Dostu İl” unvanına sahip olan Denizli’de, uygulanmakta olan bebek sağlığı ve gelişimi için gerekli düzenlemelerin 2022 yılında da devam ettirilmesinin sağlanması açısından şu kararlar alındı.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Web sitelerinde: “Anneler; bebeklerinize ilk 6 ay sadece ANNE SÜTÜ veriniz” sloganına yer verilecek.

Halkın yoğun olduğu otogar, tren garı, AVM gibi yerlerde emzirme odaları oluşturulmasına, uygun olmayan emzirme odalarında düzenlemeye gidilmesine,
uygun görülen kamu, STK ve özel kuruluşların bekleme alanlarına ANNE SÜTÜ’nün önemini içeren Sağlık Bakanlığı’na ait afiş veya posterlerin asılmasına, Anne Sütü Muadillerinin Pazarlanmasına İlişkin Uluslararası Yasaya (Mama Koduna) uyum Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’’nın temelinde yer almakta olup, program çerçevesinde verilen Altın Bebek Dostu İl unvanının devamı koda tam uyumu gerektirdiğinden; Altın Bebek Dostu İl unvanına sahip ilimiz genelinde diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan bağışlar, yardım kampanyaları gibi faaliyetlerde Mama Kodu kapsamında emzik, biberon, formül ürün vb. dağıtımına izin verilmemesine karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı