REKLAMI GEÇ

Denizli’de enerji nakil hattı için 7 bin 366 metrekare alanda acele kamulaştırma kararı

Denizli’de enerji nakil hattı için 7 bin 366 metrekare alanda acele kamulaştırma kararı

Denizli’de Acıpayam’ın Alaattin’den Tavas’ın Sarabat mahallesi ile Göveçlik ve Altıntepe arasında yer alan 7 bin 366 metrekare alan için acele kamulaştırma kararı alındı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, hat için 551 bin 532 metrekare arazide de irtifak (kullanım hakkı) kamulaştırması yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2024 Cuma, 13:42

Denizli’de yeni enerji nakil hatlarının oluşturulması için, trafo ve direklerin kurulacağı arazilerde acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, kamulaştırma kararı Acıpayam ile Tavas arası ve Göveçlik ile Altıntepe mahalleleri arasında kalan bölgeyi ilgilendiriyor.

Acıpayam’ın Alaattin mahallesinden başlayacak enerji nakil hattı, Yassıhöyük ve Şaireşref mahallelerinden ilerleyerek, Pınarcık ve Cankurtaran mahallelerine kadar uzanarak Sarabat Mahallesinde son bulacak. Bu hat için 5 bin 451,35 metrekare alanda acele kamulaştırma yapılacak. Ayrıca Hattın geçtiği 455 bin 431 metrekare alan için de irtifak (kullanım hakkı) kamulaştırması gerçekleşecek.

Diğer bir hat ise Merkezefendi’nin Göveçlik mahallesinden başlayarak Yeşildere ve Sarayköy’ün Altıntepe mahallesine kadar uzanacak. Burada da 1.914 metrekare alan acele kamulaştırılacak, 96 bin 100 metrekare alanda da irtifak kamulaştırması yapılacak.

Yorumlar

AydıN KILINÇ   -  Bağlantı 13 Ocak 2024, 07:34

Dün Gelirken Ölcüyorlardı. İyi İyi Güzel Haber.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı