REKLAMI GEÇ

Denizli’de izinsiz drone kullanana 20 bin liraya kadar ceza

Denizli’de izinsiz drone kullanana 20 bin liraya kadar ceza

Denizli’de İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanımı sınırlandırıldı. Kurallara uymayanlara bin ile 20 bin lira arası para cezası kesilecek

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2021 Cuma, 18:12

Sivil İnsansız Hava Araçları ve Amatör Havacılık Faaliyetleri kapsamında, hava araçlarının uyacağı kurallar, Denizli Valiliği’nin 2019/01 sayılı genelgesiyle belirlenerek, resmi internet sitesinde yayınlandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada genelge kapsamında kentte genelinde uçuşa kısıtlanan alanların belirlendiği ve tüm İHA uçuşlarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiği belirtildiği hatırlatıldı.

Genelgede belirtilen kurallara uymayanlara ve izinsiz uçuş yapanlara Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden, 1.000 TL ile 20.000 TL arasında idari para cezası yaptırımı uygulanacağı aktarıldı.

İHA (İnsansız Hava Aracı) kullanan kişilerin, mağdur olmamaları için, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi “www.iha.shgm.gov.tr.” adresinden kayıt oluşturmaları ve uçuş yapmak için, “uçuş izin belgesini” almaları ve istenildiğinde ibraz etmeleri gerektiği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı