REKLAMI GEÇ

Denizli’de jandarma, simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemine dikkati çekti

Denizli’de jandarma, simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemine dikkati çekti

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması amacıyla kapsamlı bir eğitim başlattı. Emniyet kemeri takılmaması durumunda araç içinde olacakları yaşatarak gösteren jandarma ekipleri, çocuklara da trafik kurallarını uygulamalı olarak anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2021 Pazartesi, 13:07

Delikliçınar Meydanı’nda kurulan mobil trafik eğitim alanıyla çocuklar trafik güvenliği konusunda bilgilendirildi. Çocuklar, mobil trafik eğitim aracındaki sınıfta trafik eğitimi aldıktan sonra jandarma eşliğinde özel hazırlanan alanda akülü araç kullandı. Yaptıkları hatalara ilişkin uyarılan çocuklara, trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar da anlatıldı.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Bazı vatandaşlar ise emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek için alana getirilen simülasyon aracına bindi. Yusuf Çakmak, emniyet kemeri takılı olduğu halde araçta kendini zor tuttuğunu ifade ederek, “Emniyet kemeri takılı olmasa kendimi kaybederdim. Kazalar sırasında emniyet kemerinin takılı olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladım” dedi.

ÇOK ZORLANDIM
Belkıs Kara da uygulamanın çok güzel olduğunu dile getirerek, “Bize bu imkanı sağlayan Jandarma Genel Komutanlığına teşekkür ediyoruz. Emniyet kemer takılı olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Kemer takılı olduğu halde çok zorlandım” ifadelerini kullandı.

Simülasyon ile verilen eğitimde emniyet kemeri takma oranını yükselterek kaza sonucu ölüm ve yaralanmayı azaltmak amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı