REKLAMI GEÇ

Denizli’de maden aranacak 12 saha içinden Buldan’daki sahanın ihalesi ertelendi

Denizli’de maden aranacak 12 saha içinden Buldan’daki sahanın ihalesi ertelendi

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün ‘maden aranacak bölgeler’ listesinde bulunan aynı zamanda ‘Kesin korunacak hassas alanlar’ listesinde de bulunan Buldan’daki Süleymanlı Gölü ve yaylasındaki ihale ertelendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2020 Salı, 21:53

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin birçok alanında maden aramak için ihaleye çıkmıştı. İhaleye çıkan sahaların içinde 12 bölge de Denizli’de bulunuyordu.

4’ncü derece maden arama olarak ihale edilen ancak kamuoyunda ‘altın arama izni’ olarak bilinen ihaleye ilişkin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bugün bir açıklama ile Buldan Süleymanlı Gölü ve çevresindeki sahanın iptal edildiğini duyurdu.

Genel Müdürlük açıklamasında, doğrudan saha ismi belirtmezken, “31.08.2020 tarihinde ihale edilmek üzere 140. İhale Grubunda ilan edilen, Denizli ili dahilinde bulunan ER: 3389055 sayılı IV. Grup maden sahalarının ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi.

Denizli’de 7 ilçeyi kapsayan maden arama ihalesi 31 Ağustos’ta yapılacak. Buldan’daki saha dışında ertelenen ya da iptal edilen bir saha henüz bulunmuyor.

Süleymanlı yaylası ve gölü 29 Haziran’da Cumhurbaşkanı kararıyla ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edilmiş, maden ihalesiyle birlikte bu durum çelişkiye neden olmuştu. Kapak fotoğrafı: Osman Ünlü

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı