REKLAMI GEÇ

Denizli’de öğretmenler iş bıraktı

Denizli’de öğretmenler iş bıraktı

Denizli’de 13 eğitim sendikasının ortak eyleminde 4 bine yakın öğretmen bir günlüğüne iş bıraktı. Öğretmenler kent merkezinde yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Eyleme 2 bine yakın öğretmen katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2022 Çarşamba, 12:41

Denizli’de eğitim sektöründe faaliyet gösteren 13 sendika ve diğer sendikalara üye öğretmenler iş bıraktı, yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Kentte ilçelerdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin de katılımı ile 4 bine yakın öğretmen bir günlüğüne iş bıraktı. 2 bine yakın öğretmen Gazi İlköğretim Okulu önünde toplandıktan sonra Gazi Bulvarı üzerinden Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Taşıdıkları pankartlarla hükümete seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, düdük çalarak protestoda bulundu.

Delikliçınar Meydanı’nda 13 sendikanın ortak bildirisi okundu. Bildiride ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan diğer sorunlar nedeniyle ortak eylem kararı alındığı hatırlatılarak, 19 Kasım’da yapılacak kariyer basamak sınavının iptal edilmesi istendi.

Bir maaş tutarında eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği talep eden öğretmenler, birinci dereceye geçmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge talep etti.

Yorumlar

ali delikan   -  Bağlantı 3 Kasım 2022, 07:11

Eğitimcilerimiz bizim en değerlilerimiz. ama buna karşı çıkmalarına anlam veremedim. niye başarışı olan işini iyi yapan daha fazla karşılık alsın ve herkes işini iyi yapmak için gayret etsin neden karşı çıkılıyor.Başarısız olmak korkusu mu var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı