REKLAMI GEÇ

Denizli’de sivil toplum kuruluşları otoyol için harekete geçti: İptal edin

Denizli’de sivil toplum kuruluşları otoyol için harekete geçti: İptal edin

Denizli’de Sivil Toplum Kuruluşları birleşti, ortak açıklama yaparak, Aydın- Denizli Otoyolu’nun, Büyük Menderes ve ekosisteme vereceği tahribattan ötürü durdurulmasını istedi. Büyük Menderes İnisiyatifi sözcüsü Mustafa Çallıca, “Bugün dur demezsek geleceği çok büyük bir felaket bekliyor” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 25 Mart 2021 Perşembe, 14:23

Bir süre önce çalışmaları başlayan Aydın-Denizli Otoyolu Projesiyle ilgili, Büyük Menderes İnisiyatifi, Denizli Barosu, Kent ve Çevre Komisyonu, TMMOB İKK, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, Denizli Tabip Odası ve Denizli Ziraat Mühendisleri Odası, otoyol çalışmalarının Büyük Menderes Havzası’na ve ekosisteme vereceği tahribat nedeniyle durdurulmasını istedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Büyük Menderes İnisiyatifi, tehlikeye dikkat çekti.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı Büyük Menderes İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Çallıca yaptı. Çallıca, otoyol yapımında kullanılan dolgu malzemeleri ve açılacak taş ocaklarının, hava-su-toprak kirliliğini arttırarak canlı yaşamını tehdit edeceğini belirtti.

OTOYOL ÇALIŞMASI HAVZAYI ÇİN SEDDİ GİBİ İKİYE BÖLECEK
Çallıca, “Havzada ulaşım için duble yol ve demiryolu yetmezmiş gibi hızlı tren söylemleri ve havzanın ortasına hançer gibi saplanacak olan ve Çin Seddi gibi havzayı ikiye bölecek otoyol çalışmaları ile oluşacak ekolojik yıkımla tarihsel, kültürel, tarımsal ekonomik ve sosyal birikimlerimiz yok olacaktır. Geçiş ücretini otoyoldan geçen geçmeyen herkesin ödeyeceği ikinci bir bedel ödenecektir” diye konuştu.

Çallıca, kazanılacak 25 dakika için tarihe tanıklık yapan havzadaki Sarayköy, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale kazanımlarının kaybolacağının da altını çizdi.

EN VERİMLİ TARIM ARAZİLERİMİZ YOK OLACAK
Otoyol yapımında en büyük kaybın binlerce dönüm birinci sınıf en verimli tarım arazilerinde yaşanacağını ifade eden Çallıca, “Verimli tarım arazileri yok olacak, kalan topraklarda tarımsal üretim zorlaşacak. Sularımız ve su havzalarımızın yapısı kirlenecek. Bölgenin fuana ve flora dengesi bozulacak” dedi.

Mustafa Çallıca konuşmasını, “Bugün ve gelecek nesillerin yaşayacağı daha yaşanabilir bir Denizli için Aydın-Denizli otoyol çalışmaları iptal edilmeli ve vazgeçilmelidir. İtiraz etmezsek geleceği felaket bekliyor” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar

Ahmet erik   -  Bağlantı 26 Mart 2021, 17:30

Şimdiye kadar menderes için ne yaptinizda otoban gelecek diye ayağa kalkiyorsunuz. Menderes kirlenmeden önce dusunecektiniz.Devlet verimli arazileri rant ugruna çevre katliami yapmaz.Yapanlar belediyelerdir. Her belediye değil bazı belediyeler.

YILDIRIM   -  Bağlantı 26 Mart 2021, 17:11

HERŞEYE KARŞI ÇIKARLAR !!! İLK KENDİLERİ GEÇERLER ZİHNİYET MESELESİ

Abdullah Birisi   -  Bağlantı 26 Mart 2021, 16:45

Gezi parkında cevreyi ,dogayi kamu ve ozel sektorun varliklarini milyarlarca dolar zarara ugratan teröristleri bi kelime bile etmeyen ŞIZOFRENLER yillardir bekledigimiz otoyolu önünden çekilsin.

Mehmet   -  Bağlantı 26 Mart 2021, 12:02

Kendileri Kanal İstanbul için doğa tahribatını hiçe sayarlar, ne zaman muhalif bi belediye bi güzellik yapmaya kalksa bi kılıf bulup itiraz ederler. Bilmem ne odasının başkanları aynı yolun yolcusu değil mi? Beraber yürümediler mi o yollarda???

Abdurrahim SÖNMEZ   -  Bağlantı 26 Mart 2021, 07:51

DÜNE KADAR ÜLKEMİZDE YAPILAN (FATİH VE YAVUZ SULTAN KÖP.VE YİNE
MARMARAY.OSMANGAZİ İST.İZMİR OTO YOLU VE ŞU ANDA ÇANAKKALE 1915 KÖP.VE DAHA NİCE HİZ.KİMLER KARŞI ÇIKTIYSA İLİMİZ DENİZLİ/AYDIN OTOYOLUNU KARŞI ÇIKAN AYNI ZİHNİYETTİR.NOKTAAAAAA.

Ali Güven   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 23:15

İstemezük demek yetmiyor o zaman alternatif seçenek sunun.Bıktık artık Aydın-Denizli duble yolundaki ışıklardan.

Ulusoy   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 22:10

Bi bitmediniz be bi bitmediniz

mehmet demirağ   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 21:11

Bunlar hiç değişmedi.Santraller kapansın,madenler çıkarılmasın,yollara gerek yok,demiryolu yapılmasın.eski lokomotifler kömürlü idi.şimdide oto yola kafayı takmışar.orada oturan ziraat odası başkanına soruyorum.ziraii ilaçları kullanacakmıyız yoksa.

Nusret   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 17:43

99 yilinda yapilan izmir aydin otoyolu dogayi tahrip etmedimi? Lütfen bilimsel çalişmalarla itiraz edin. Avrupada hiç mi otoyol yok. Bu otoyollarin iki tarafini alttan üstten canlilarin yararina birleştiren çalişmalar köprüler vs var biraz arastirin

sülo   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 16:46

sayın çallı ca madem çok önem veriyorsun çevreye sen önce git menderes tekstilin fabrikasından çıkan kirli atıkların nehir e döküldüğünü ve balıkların nasıl öldğünü savun veya savunun gereksiz konular için show yapmayın lütfen…

aydın   -  Bağlantı 25 Mart 2021, 14:50

Tarım arazileri üzerinde kurulan sanayi işletmeleri dediğiniz tahribatı yapmadı da bir otoyol mu fazla geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı