REKLAMI GEÇ

Denizli’de ulaşım, yeni yılda zamlı olacak

Denizli’de ulaşım, yeni yılda zamlı olacak

Denizli’de şehir içi ulaşıma 1 Ocak’tan itibaren zam geliyor. Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, normal fiyatın 4,5 TL’ye, öğrencinin ise 3,5 TL’ye yükseldiğini bildirdi, “Zam talebimiz, yakıta, işçiliğe, yedek parçaya gelen zammın altında” dedi. Ulaşım A.Ş. otobüsleri de 2 yıl sonra fiyatı yükseltecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2021 Perşembe, 09:56

Son aylardaki fiyat artışlarından en çok etkilenen kalemlerin başında gelen akaryakıt, ulaşımın da fiyatını etkiledi. Denizli’de ulaşım yeni yıldan itibaren zamlı olacak.

MİNİBÜSLER TEMMUZDA ZAMLANMIŞTI
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, son aylarda çok şeye zam geldiğini belirterek, “Parçaya yüzde 80, işçiliğe yüzde 100, mazota 47 zam gelmesine rağmen bunların altında bir zam talebinde bulunduk. Vatandaşlarımızın sıkıntı durumlarını bildiğimizden zam talebimizi düşük tuttuk” dedi.

Semerci normal ulaşımın 3,5 TL’den 4,5 TL’ye, öğrenci ulaşımının ise 2,75 TL’den 3,5 TL’ye yükseldiğini bildirdi.

Denizli’de minibüsler en son 1 Temmuz’da zamlanmıştı.

OTOBÜSLERDE FİYAT 2 YILDIR AYNIYDI
Otobüslere zam ise en son 2 yıl önce yapılmıştı. Ocak 2020’de bugünkü tarife ile ulaşım hizmeti vermeye devam eden Ulaşım A.Ş. pandemi döneminde de fiyatlarını değiştirmemişti. Ulaşım A.Ş’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre ise tam bilet 3.90, öğrenci ise 2.60 TL olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı