REKLAMI GEÇ

Denizli’deki bazı firmalar işçilerine enflasyon farkı zammı yaptı ya da prim verdi

Denizli’deki bazı firmalar işçilerine enflasyon farkı zammı yaptı ya da prim verdi

TÜİK’e göre, yıllık enflasyonun yüzde 20’yi bulduğu Denizli’de kış önü bazı firmalar işçilerine enflasyon farkı zammı yaptı, ya da prim vereceğini açıkladı. Denizli ekonomisinin bel kemiği işçiler için patronların tutumu, pek çok mecrada destek gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ekim 2021 Perşembe, 12:34

Okulların açılması, kışın gelmesi ile birlikte artan masraflara, enflasyonun yüksekliği nedeniyle alım gücünün düşmesi de eklenince özellikle işçi kesim olumsuz etkilendi.

Çoğunluğu asgari ücret düzeyinde binlerce çalışanın bulunduğu Denizli’de Tan Tekstil’in başlattığı yüzde 10 enflasyon farkı zammı uygulaması pek çok firmaya da örnek oldu.

Denizli’deki Meyteks, yemekhaneye astığı duyuruda, çalışanlarına yüzde 10 zam yapıldığını, yılbaşında tekrar zam yapılacağını bildirdi.

Hacıeyüplü Mahallesinde 105 çalışanı bulunan Panayır Tekstil de işçilere maaşının yarısı kadar prim verileceğini duyurdu. Firmadan işçilere yapılan duyuruda yarım maaş primin ekim ayından başlanarak 4 ayda ödeneceği belirtildi.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 7 Ekim 2021, 23:22

Neden sadece fabrikalar yapiyor bu zammi tum Isverenler yada hukumetimiz yapsa asgari ucretli tum calisanlari enflasyona ezdirmese su onumuzdeki 3 aylik maaslara 300 er lira zam yapacak isverenler dese kim karsi gelebilecek ama yok vermezler bosa umi

Mehmet Kaya   -  Bağlantı 7 Ekim 2021, 19:50

Bu destek sadece fabrikalardan bekleniyor, Belediyeler çalışanlarına Niye yapmıyor mesela. O kadar gelirleri var…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı