REKLAMI GEÇ

Denizli’deki kovid vakası sayısı çok da değil az da: Tek gereken şey daha çok dikkat

Denizli’deki kovid vakası sayısı çok da değil az da: Tek gereken şey daha çok dikkat

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il kovid-19 vaka sayılarını açıklayınca, Denizlililerin gözü doğrudan haritanın güney batısına yöneldi. Denizli’de 81 vaka bulunuyor. Denizli bu rakamla ülkedeki en çok vakanın görüldüğü 19’ncu il, Ege Bölgesi’nde ise ikinci sırada…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2020 Perşembe, 11:05

Ülke genelindeki kovid-19 (koronavirüs) vakalarını günlük olarak açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam ilk kez il il kovid-19 teşhisi konulmuş hasta sayısını paylaştı.

Denizlililer olarak gözlerimiz Bakan Koca’nın gösterdiği haritanın günay batısına doğru kaydı. Haritanın Denizli ve bölgesini gösteren bölümdeki rakam günlerdir merak ediliyordu. Bugüne kadar kovid kaynaklı 2 ölümün yaşandığı Denizli’de 81 kovid’li hasta bulunuyor. Bakan Koca’nın açıklamasına göre, hastaların tamamı şu anda tedavi ediliyor.

EN ÇOK KOVİD VAKASİ İSTANBUL’DA
İstanbul’un 8 bin 852 ile en çok vakanın bulunduğu şehir olduğu açıklamaya göre, Denizli ile coğrafi ve göç yakınlığı bulunan İzmir ise ikinci sırada; 853 vaka bulunuyor…

DENİZLİ’NİN KOMŞULARINDA DURUM NE
Denizli kovid-19 teşhisi konmuş 81 hasta, en çok vakanın görüldüğü 19’ncu il konumunda. Ege’de ise İzmir’den sonra ikinci sırada. Denizli’nin komşusu Manisa’da 65, Afyonkarahisar’da 11, Uşak’ta 38, Aydın’da 12 ve Muğla’da 43 vaka tespit edildi.

KİŞİSEL KORUNMA ÖNEMLİ
Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları sonrası, gözler tekrar güvenlik önlemlerine çevrildi. Denizli’de özellikle pazartesi günü kent sokaklarında yaşanan yoğunluk birçok insanın olayın ciddiyetini kavrayamadığının göstergesi… Koronavirüsün daha fazla bulaşmaması için şimdi herkesin güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçirmesi ve ‘istemese bile’ insanlardan uzak durması gerekiyor.

BAKAN KOCA’DAN TAVSİYE
Bakan Koca ise ‘izolasyonun’ önemine dikkat çekti ve, “Eğer gerçekten kendimizi izole edebilirsek, teması minimalize edebilirsek zorunlu olmadıkça evden çıkmazsak bu tedbirlerle, grafiğin daha aşağıda kapanacağını çok rahat söyleyebiliriz. Tersine hiçbir şekilde izolasyon kurallarına uyulmazsa önlenme şansı olmaz. O nedenle bütün toplum olarak birlik, beraberlik içinde, hatta birbirimizi uyararak evlerimizde kendimizi izole etme çabası içerisinde olmalıyız.” tavsiyesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı