REKLAMI GEÇ

Denizli’den, milletvekillerine 1 Ağustos’taki olağanüstü toplantıya katılın çağrısı

Denizli’den, milletvekillerine 1 Ağustos’taki olağanüstü toplantıya katılın çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, sağlıkta şiddet konusunu görüşmek üzere TBMM’yi 1 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Şentop’un bu çağrısı Denizli’de olumlu karşılık buldu. Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, en az 200 milletvekilinin toplantıya katılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2022 Cuma, 14:09

Yazılı açıklama yapan Ardıç, olağanüstü toplantıya çağrıyı değerlendirirken, “Amaç bir günlerini, sadece bir günlerini bu konuya ayırmaları. 200 milletvekili gerekiyor. Katılmak isteğe bağlı. Katılırım diyen var katılmam diyen var. Ne demek bu? Bu ülkenin milletvekilleri biraraya gelip sağlıkta şiddeti görüşmesi yanlış bir şey mi? Bir kere bir araya gelip işin ciddiyetini anladıklarını, bu işle topyekun mücadele edeceklerinin mesajını veremezler mi?” dedi.

‘SUÇLAMALARDAN BIKTIK’
Toplumun sağlık çalışanlarına karşı suçlamalarından bıktıklarını belirten Ardıç, “Herhangi bir sağlıkta şiddet haberine eklenen toplumun iliklerine işlemiş, vurdumduymaz, benmerkezci tavırlardan, seviyesiz yorumlardan, alakasız karşılaştırmalardan, hadsiz suçlamalardan bıktık artık. Sağlıkta şiddet çok ciddi seviyeye ulaştı! Yaşam kurtaran meslektaşlarımızın yaşam hakkı ihlalleri arttı” diye konuştu.

SAĞLIK HİZMETİ BU SEBEPLERDEN AKSIYOR
Ardıç, yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı:
“Silah tehdidiyle ilaç yazdırmaya çalışan bağımlılar,
ölüm tehditleri ile rapor almaya çalışan kendini bilmezler,
tedavilerin olumsuz olasılıklarını bildikleri halde tehdit ederek bunları değiştirebileceğini sanan cahillerin yarattığı şiddet artık günlük olaylardan oldu.
Özel, devlet fark etmez bütün sağlık kurumları bu şiddet sarmalının içindeler.
Bu durum gerçekten sağlık arayışı içinde olan ihtiyaç sahiplerinin, eğitime, bilgiye, çevresindeki insanlara saygı duyan çoğunluğun sağlık hizmeti almasını da aksatmaya başladı.
Bazıları kafalarını kuma gömerek, yapılanların duyulmasını engelleyerek bu gidişi durduracağını zannediyor.”

Siyasi partilere seslenen Ardıç şunları söyledi:
“Tüm siyasi partileri Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir araya gelmeye, bize desteklerini göstermeye ve çözüm için sunulan önerileri desteklemeye çağırıyoruz. İşte meclis, işte verilen sözler, işte çoğunluk. Gerçek niyetinizi ortaya koyun. Bu bizler için hayat memat meselesi.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı