REKLAMI GEÇ

Denizlili Avukatlar çok baro sistemine karşı yürüdü

Denizlili Avukatlar çok baro sistemine karşı yürüdü

Denizlili avukatlar çoklu baro sistemine tepki amacıyla Valilik önünden Delikliçınar Meydanı’na yürüyen avukatlar polis engeliyle karşılaştı. Savunma 100 metre yürüyebildi, devamına izin verilmeyince açıklama yapan Baro Başkanı Müjdat İlhan, adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2020 Pazartesi, 19:58

Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik çalışmalarına karşı birçok ilden Ankara’ya yürüyen baro başkanları kent girişinde polis barikatıyla karşılanmış ve engellenmişti.

Ankara’ya yürüyen başkanlar arasında yer alan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, hem çoklu baro çalışmalarına, hem de başkentte karşılaştıkları tutuma tepki amacıyla Denizli’de tepki yürüyüşü düzenledi.

Valilik önünde bir araya gelen Denizli Barosu’na bağlı avukatlar, Delikliçınar Meydanı’na yürüyüşe geçti. Savunma, Ankara’da olduğu gibi burada da polis engeliyle karşılaştı.

Yaklaşık 100 metre yürüyen avukatlar çevik kuvvet polislerinin engeliyle karşılaştı. Savunma polis engeline tepki gösterdi, Baro Başkanı Müjdat İlhan bir süre Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ile görüştü.

ENGEL KALKMADI, İLHAN AÇIKLAMA YAPTI
Polis engelinin kaldırılmaması üzerine Baro Başkanı Müjdat İlhan açıklamayı burada yaptı. “Biz sosyal mesafemize dikkat ediyoruz, polis barikatı mesafeye riayet etmiyor” diyen İlhan, barolara karşı yapılan olumsuz girişimlerle mücadele edeceklerini belirtti.

İlhan, “Adalet aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Barolar hem kendileri hem de yurttaşlar için her zaman adalet arama mücadelesinde olacaktı. Baroları yok etmeye yok etmeye çalışmak, vatandaşın yargı içerisinde en rahat ulaşabildiği adeta nefesi konumundaki avukatlara ilişkin bu olumsuz girişimleri halk nezdinde de meşrutiyeti bulunmamaktadır. Barolara karşı yapılan bu girişimlere karşı daima mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Savunma, açıklamanın ardından dağıldı.

Yorumlar

Vatandaş   -  Bağlantı 1 Temmuz 2020, 06:36

Hasan yorumcu belliki AKP’sin. İnsan yandaş taraftar olunca kör sağır oluyor. Allah kimseyi, yanlışı savunacak kadar cahil, doğruyu inkar edecek kadar da nankör etmesin AMİN

hasan   -  Bağlantı 30 Haziran 2020, 10:20

Niye karşı çıkıyorlar anlamış değilim. Eğer yeni bir baro kuruluyorsa üye olmazsınız olur biter.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı