REKLAMI GEÇ

Denizlili genç mühendisin kurduğu sağlık cihazları Türkiye’ye umut olacak

Denizlili genç mühendisin kurduğu sağlık cihazları Türkiye’ye umut olacak

Denizlili genç mühendis Cemal Erdoğan tarafından 20 bin TL sermayeyle kurulan ve 8 yılda yerli solunum cihazında söz sahibi olan Biosys, seri üretimi için cihazlarının tüm haklarını Sağlık Bakanlığı’na devretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2020 Çarşamba, 11:43

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Denizli Erbakır Fen Lisesi mezunu Cemal Aydoğan, doktor olan ağabeyi ve bir arkadaşının 2012 yılında Ankara’da kurduğu Türkiye’nin ilk ve tek yerli mekanik ventilatör (solunum cihazı) üreticisi Biosys Biyomedikal Firması, koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’ye umut olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’nin yerli solunum cihazı üretimine başlayacağını müjdelemesinin ardından gözler Denizlili gençlerin kurduğu Biosys Biyomedikal firmasına çevrildi.

“GURUR VERİCİ”
Türkiye’nin salgınla verdiği başarılı mücadelede kilit konuma oturan Biosys’in kurucusu Cemal Erdoğan, “Geliştirdiğimiz cihazın ülkemizin salgınla verdiği mücadelede kullanılacak olması bizim için gurur verici. Türkiye’nin koronavirüsle verdiği mücadelede üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Biyovent marka yoğun bakım tüpü mekanik ventilatör cihazımızı ülkemize ve tüm insanlığa kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

HAKLAR BAKANLIKTA
Biosys, geliştirdiği yerli sağlık cihazlarının tüm haklarını Sağlık Bakanlığı’na devretti; üretimle ilgili süreçler bundan sonra bakanlığın koordinasyonunda devam edecek.

3 MÜHENDİS İKİ DOKTOR
Biosys, 2012’de Cemal Erdoğan, yoğun bakım doktoru ağabeyi ve Denizli Erbakır Fen Lisesi’nden arkadaşı tarafından Ankara’da kurulmuş. Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilecek, sağlık sistemi ihtiyaçlarına yüzde 100 milli tasarımlarla cevap oluşturacak bir vizyonla ve tamamen yerli sermaye kurulan şirketi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekliyor. 3 mühendis ve 2 doktorun çalışmalarıyla faaliyetlerini sürdüren şirket Türkiye’de alanında ilk sıralarda yer alıyor.
1985 doğumlu olan Cemal Erdoğan, Denizli Erbakır Fen Lisesi mezunu. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü’nü burslu olarak kazanan Erdoğan, öğretmen bir anne-babanın çocuğu.

Geniş haberi okumak için:
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2020/03/25/yerli-teknoloji-ulkeye-nefes-aldiracak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı