REKLAMI GEÇ

Denizlili ressam Çağlar Tağcı SEKÜDER’in yarışmasında 1.lik aldı

Denizlili ressam Çağlar Tağcı SEKÜDER’in yarışmasında 1.lik aldı

SAKÜDER’in ‘Evde Kal Türkiyem’ başlıklı uluslararası resim yarışmasında Denizlili sanatçı Çağlar Tağcı birincilik kazandı. Tağcı’nın “bir tür yüzleşmeyi hedefledim” dediği ‘Büyük İnsanlık’ tablosu tüm adayları geride bıraktı, birincilik ödülünün sahibi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2020 Salı, 15:11

Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği’nin (SAKÜDER) 15’nci yılında düzenlediği ‘Evde Kal Türkiyem’ başlıklı uluslararası resim yarışması sonuçlandı.

Pandemi döneminde koronaya karşı mücadelede farkındalık yaratmak, sağlık çalışanlarına, sanata ve sanatçıya destek olmak amacı ile gerçekleştirilen yarışmaya 130’un üzerinde sanatçı katıldı. Değerlendirmeler sonunda 53 eser sergilenmeye değer bulundu, 6 eser ise dereceye girdi. Denizlili 30 yaşındaki sanatçı Çağlar Tağcı’nın ‘Büyük İnsanlık’ adını verdiği resmi yarışmanın birincisi seçildi.

YÜZLEŞME HEDEFİ DERECE GETİRDİ
Yarışma ve eserine ilişkin değerlendirme yapan Çağlar Tağcı, “Portremde insanların hayat serüvenlerindeki yükselişlerine ve düşüşlerine, sağlıklı ve sağlıksız hallerine, bilinçaltında yatan iyiye ve kötüye odaklandım. İzleyiciye dokunup bir tür yüzleşme hedefledim” dedi.

Zorlu bir dönemde birincilik almanın gururunu yaşadığını belirten Tağcı; “Sergiler, yarışmalar, sanat projeleri, biz sanatçıların üretkenliğine ve gelişimine doğrudan katlı sağlıyor diye düşünüyorum. Bu gibi değerli yarışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri salgın sürecinde daha fazla anlam kazandı” dedi.

ÇAĞLAR TAĞCI KİMDİR?
1990 Denizli doğumlu olan sanatçı çocukluk yıllarında keşfettiği resim becerisini 2009 yılında aldığı atölye dersleri ile pekiştirdi. İlk kişisel sergisini Turan Bahadır Sanat Galerisi’nde 2016 yılında açan sanatçı daha sonra yeni teknikler ve üsluplar üzerine denemeler yaptı.

2019 yılında ‘Cosmos’ adlı ikinci sergisini açan sanatçı yurt içi ve dışında pek çok karma sergide eserlerini sanatseverler ile buluşturdu. Çağlar Tağcı Denizli’de açtığı sanat atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı