REKLAMI GEÇ

Denizli’nin uzun yıllardır beklediği otoyolun temeli atılıyor

Denizli’nin uzun yıllardır beklediği otoyolun temeli atılıyor

Denizli’nin yıllardır beklediği Aydın-Denizli Otoyolu için nihai adım yarın atılıyor. Aydın-Denizli Otoyolu projesini başlatacak tören 16 Kasım Pazartesi günü Saliağa Kavşağı’nda düzenlenecek. Açılış töreni için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gelecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2020 Pazar, 16:42

İzmir ile Antalya’ya aynı ağ üzerinde birbirine bağlayacak olan otoyolun ikinci halkası olan Aydın-Denizli hattı için uzun yıllardır beklenen hayal gerçeğe dönüşüyor.

İzmir’i Antalya’ya bağlayacak güzergah üzerinde bulunan İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamı olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun temel atma töreni yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilecek.

BAKAN TÖREN İÇİN GELİYOR
Tören için kente gelecek olan Bakan Karaismailoğlu saat 10.00’de Çardak Havalimanı’nda karşılanacak. Programında yalnızca temel atma töreni bulunan Bakan Karaismailoğlu havaalanından temelin atılacağı Denizli Çevre Yolu, Saliağa Kavşağı’na geçecek.

Saat 11.00’de Aydın-Denizli Yolu’nun temeli düzenlenecek törenle atılacak. Bakan Karaismailoğlu törenin ardından kentten ayrılacak.

140 KİLOMETRE GÖVDE, 23 KİLOMETRE BAĞLANTI YOLU OLACAK
İzmir’i Aydın’a bağlayan 115 kilometrelik otoyolu Denizli’ye kadar uzatacak Aydın-Denizli Otoyolu, 140 kilometrelik gövde yolu ve 23 kilometrelik bağlantı yollarıyla 163 kilometre olacak. Otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ve 5 hizmet tesisi bulunuyor. Yüklenici firma 17 yıl 9 aylık süreç sonunda otoyolu sorunsuz olarak çalıştıracak ve ardından da devredecek.

614 MİLYON LİRA TASARRUF ÖNGÖRÜLÜYOR
Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanmasıyla mevcut güzergahtaki seyahat süresi bir saat kısalarak 2 saat 15 dakikadan, 1 saat 15 dakikaya düşecek. Yol sayesinde, zamandan yıllık 472 milyon ve akaryakıttan 142 milyon olmak üzere toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek.

İZMİR’DEN ANTALYA’YA KESİNTİSİZ ULAŞIM
Projenin bütünü, İzmir’den Antalya’ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak, Projenin Aydın-Denizli Otoyolu kesimi ve sonraki etaplarda yapılacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla, İzmir-Antalya arasındaki 6-7 saat süren mevcut 580 kilometrelik seyahat, 440 kilometre otoyol ile 3-3.5 saate inecek ve iki büyük turizm kenti birbirine bağlanmış olacak.

BÖLGEDE TURİZM VE TİCARETİ KOLAYLAŞTIRACAK
Sanayi, ticaret, tarım ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değerle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Ege Bölgesi’nin Denizli ve Aydın şehirleri de otoyol ile birbirine bağlanarak, Ege’den Akdeniz’e uzanan koridorda bölge turizmiyle birlikte ticaret de hızlanacak.

Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesini sağlayacak Aydın-Denizli Otoyolu, Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak.

Yorumlar

Mecit kes   -  Bağlantı 15 Kasım 2020, 20:36

Şehir hastanesi ne zaman yapılacak Denizli için acil ihtiyaç

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı