REKLAMI GEÇ

Denizli’ye ulaşan yollarda uygulanan “hız koridoru” bayramda yoğun mesai yapacak

Denizli’ye ulaşan yollarda uygulanan “hız koridoru” bayramda yoğun mesai yapacak

Denizli’ye ulaşan yollarda “Hız koridoru” bayramda yoğun mesai yapacak Denizlililerin sıklıkla kullandığı yollardan Buharkent geçişindeki hız koridoru, trafiği otomatik düzenliyor. Uygulama ile araçların plakaları alınıyor, bitiş noktasına beklenenden daha kısa sürede geldiyse otomatik ceza uygulanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2023 Çarşamba, 12:32

Şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarındaki can kayıpları ve ağır yaralanmaların önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile çalışan hız koridorları bayram sürecinde tam mesai yapacak.

Geçtiğimiz Mart ayında Aydın’da da kurulumu tamamlanan ve Ramazan Bayramı’nda ilk yoğun mesaisine başlayan EDS Hız Koridoru Uygulaması, bu bayramda da yoğun mesai yapacak.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde Plaka Tanıma Sistemi (PTS) destekli hız koridorları, Efeler-Kuyucak, Kuyucak-Buharkent, Buharkent-Denizli Beylerbeyi, Buharkent-Denizli Buldan, Efeler-İncirliova, Efeler-Yatağan güzergahlarında kullanılırken, sürücülerin hız sınırı levhalarına uymaları sağlanacak. Yapılan ölçümlerin ardından belirlenen sürelerin altında geçiş yaparak yüzde 10 ve üzerinde hız aşımı yaptığı tespit edilen sürücülere idari para cezası uygulanacak. İHA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı