REKLAMI GEÇ

DENOLDER’in sazan tutma yarışması başladı

DENOLDER’in sazan tutma yarışması başladı

DENOLDER tarafından düzenlenen yarışma Gökpınar Göleti’nde başladı. 40 takım en büyük sazan balığını avlamak için mücadele ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2023 Perşembe, 09:58

Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER)’nin geleneksel hale getirdiği sazan balığı avlama yarışması başladı. Dört gün sürecek yarışmalarda dereceye giren avcılara ödül verilecek.

Yarışlar Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Göleti’nde yapılıyor. 20 sektörden oluşan avlakta takımlar en az iki en fazla dört kişiden oluşuyor. İki kategoride gerçekleştirilecek yarışmalarda ‘En Büyük Sazan’ yarışlarında sadece birinci belirlenecek. ‘En Çok Sazan Tutma’ yarışlarında ise dereceye giren ilk üç takım ödüllendirilecek.

Müsabakalar, ‘Su Ürünleri Kanunu’ ve ‘Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’ kapsamında gerçekleştirilecek. 40 santimetre limit altındaki balıklar derecelendirmeye alınmıyor. Canlı yem kullanımının yasak olduğu etkinlikte takım başına en fazla 25 kiloluk yemleme yapılabilecek. Takımlar bir iğneli olta takımı kullanılabiliyor. Sert PVC malzemelerin kullanımı, boncuk ve benzeri malzemelerin suya atılması kesinlikle yasak.

TUTULAN BALIKLAR GERİ BIRAKILACAK
Yarışmada tutulan balıklar ölçüm ve tartım işlemlerinin ardından suya geri bırakılacak. Dört gün sürecek etkinliğin son gününde tartım ve ölçüm işlemlerinin ardından ödül töreni yapılacak.

Ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de katılacak. Yarışları izlemek isteyen balıkçılık meraklıları takımların mücadelesine tanık olabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı