REKLAMI GEÇ

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen turizmci için destek istedi

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen turizmci için destek istedi

Pandemi nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşamalarına rağmen gelecek için umutlu olduklarını belirten DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, turizmci için destek istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2021 Perşembe, 13:24

Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yeni bir turizm sezonu başlangıcında ekonomiye katkı sağlayabilecek en büyük kozun turizm gelirleri olduğunu söyledi.

Şen, “Covid-19 salgını olmadan önce yapılmış yanlışları da düşünerek, gelişen yeni şartlarda elimizde var olanla birlikte yeni fikirlerle nasıl bir ilerleme yakalayabiliriz, bunu düşünüp bildiğimiz fakat dile getirip doğrusuna geçiş yapamadığımız hatalardan vazgeçmeliyiz. Dünyada artık her an her olaya erişim mümkün, insanlar sabah kalktıklarında ilk olarak sosyal medyaya bakıyorlar. Ülkemiz dünyada olumsuz haberlerle anılan değil, pozitif haberlerle anılan bir ülke haline getirmek zorundayız” dedi.

Pandeminin bitmesi durumunda tüm dünya genelinde insanların mahrum kaldıkları sanatsal faaliyetlere, eğlenceye, gezmeye talep yaratmasının beklendiğini anlatan Şen, “Geçmişte savaş ve salgın badirelerinden sonra, turizm sektörü daima büyük bir ivme yakalamıştır. Geçmişte misafir sever, yardımsever Türk imajına dönmeliyiz. Kendi ülkelerinden para biriktirip hevesle geldiği ülkemizde tatil geçirecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıyız” dedi.

Umutla geleceğe dönebilmek için öncelikle televizyonlarda yıllardır ruhu kemiren saçma sapan programlar yerine gençliği eğiten, bilgi ile donatan insanlar arasında empati yaratacak programlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Şen, “Artık devir temenni, boş laflar devri değil” dedi.

Sektörün şu an sıkıntılı bir dönem yaşadığını vurgulayan Şen, “Turizmciler olarak umudumuz ve inancımız eksilmeden devam etmekte, sektör olarak yaşadığımız bu kötü turizm sezonu başlangıcında sektörümüze ve çalışanlarımıza daha fazla destek verilmelidir. 15-22 Nisan Dünya Turizm Haftası’nın ülkemiz, turizm çalışanlarımız ve tüm dünyaya iyilikler getirmesini temenni eder, tüm turizm sektörümüze verimli bir turizm sezonu dileriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı