REKLAMI GEÇ

Depreme karşı güçlendirilen öğrenci yurdu, yine çürük çıktı, bakanlık yıkım kararı aldı

Depreme karşı güçlendirilen öğrenci yurdu, yine çürük çıktı, bakanlık yıkım kararı aldı

Buldan’da öğrenci yurdu olarak kullanılan bina ile ilgili ‘ancak Türkiye’de olur’ dedirten gelişme yaşanıyor. Depreme dayanıksız olduğu için 2013’te –bugünün değeriyle- milyonlarca lira harcanarak güçlendirmesi yapılan bina 2019’daki depremde yine hasar gördü. Pamukkale Üniversitesi bira için ‘çürük’ raporu verdi. Yıkım için düğmeye basıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2021 Cuma, 14:43

Buldan’da meslek yüksekokulu açılmasının ardından yurt ihtiyacını gidermek için Yeni Mahalle’deki imam hatip lisesi yurda dönüştürüldü. Okul yaptırma yaşatma derneğine devredilen bina, ardından Pamukkale Üniversitesi, daha sonra da Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) devredildi.

Devrin gerçekleşmesinden sonra KYK, binanın yurt standartlarında olmadığını tespit etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binanın depreme karşı güçlendirilmesi için 2012 yılında ihale açtı. 635 bin 323 liradan ihaleye çıkan güçlendirme ihalesini 459 bin 200 TL teklif veren Çağatay Yıldız İnşaat Tarım ve Hayvancılık San.Tic.Ltd.Şti. kazandı.

GÜÇLENDİRİLDİ, YİNE HASAR GÖRDÜ
Güçlendirme, süresi olan 180 gün içinde tamamlanarak teslim edildi. O tarihten bu yana yurt olarak kullanılan bina 2019 yılının Ağustos ayında Bozkurt’ta meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde hasar gördü.

Kolonlarında çatlaklar oluşan yurt binası için Pamukkale Üniversitesi’nden tekrar rapor istendi. Üniversite ekipleri, güçlendirilen binada yaptıkları incelemede ‘kullanılamaz’ raporu hazırladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait binanın yıkımı için karar verildiği ve önümüzdeki günlerde yıkım ihalesi açılacağı öğrenildi. Yeni yurt yapılıp yapılmayacağı henüz kesinleşmezken, arazinin dinlence alanı olarak öğrencilerin kullanımına sunulacağı öğrenildi.

GÜÇLENDİRMEYİ YAPAN FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ
Dolar kurunun 1,75 TL olduğu 2012’nin 635 bin 323 liradan açılan ihaleyi 459 bin 200 TL ile alarak 7 Ocak 2013’te sözleşme imzalayıp inşaata başlayan Çağatay Yıldız İnşaat Tarım ve Hayvancılık San.Tic.Ltd.Şti. 2018 yılında konkortado ilan etti.

Firmanın 2020’de, konkordato süresinin uzatılması için Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edildi ve ek süre verildi.

Denizli Haber, kaynaklardan konu hakkındaki idari sürecin devam ettiğini öğrendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı