REKLAMI GEÇ

Depremzede çocuklar fidan dikti, umutlarını yeşertti

Depremzede çocuklar fidan dikti, umutlarını yeşertti

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri personeli, Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezi’nde, depremzedeler için farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Depremzede çocuklar aileleri ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu, umutlarını yeniden yeşertti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2023 Cuma, 14:57

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından tüm yurdun adeta seferber olduğu bu süreçte Pamukkale ilçesi Aktepe Mahallesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri personeli, Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezi’nde eğitime ara verilmiş, kurum binası depremden etkilenen Adalet Bakanlığı personel ve yakınlarına kapılarını açmıştı.

Depremzede misafirlerinin konaklama, sağlık ve eğitim ihtiyaçları başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gayret gösteren kurum çalışanları, afetten etkilenen özellikle çocuk misafirlerinin iyileşme ve normale dönme süreçlerine katkı sunmak amacıyla ağaç dikme etkinliği düzenledi. Çocuklar kendilerine eşlik eden personel ve aileleriyle fıstık çamlarını toprakla buluşturdu.

Çocuklarla birlikte fidan diken Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek, toprağın insana güven verdiğini ve köklerini tuttuğunu belirterek, “Toprağa olan güvenimizin sarsıldığı şu günlerde toprakla temas kurmak, kaybettiğimiz güveni yeniden bulmamızı sağlayacaktır. Bir fidan dikip, sulamak geleceğe dair umutlarımızı yeşertecektir. Çocuklarımızın yaşadıkları travmanın etkilerini bir nebze olsun silebilmek, onlara iyi gelebilmek için yaptığımız bu eylem, geleceğimizi kurtarmak anlamında aslında bir enkaz kurtarma faaliyetidir. Bugün biz burada sadece fidan dikmedik, geleceğimiz için dualar ektik, umutlar yeşerttik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı