REKLAMI GEÇ

Devasa sütunlar gün doğumunda kuşlarla buluştu, kartpostallık görüntüler oluştu

Denizli’de 7 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kent Laodikya, tarihi değerinin yanında doğal güzellikleriyle de ilgi görüyor. Anadolu’nun en görkemli antik kentlerinden biri olan Laodikya’da, tarihi kalıntıların doğayla birlikte ortaya koyduğu manzara kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2021 Cuma, 15:26

Denizli’de 7 bin 500 yılık geçmişe sahip Laodikya, Anadolu’daki en görkemli antik şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Pamukkale travertenlerine çok yakın bir konumda yer alan Laodikya Antik Kenti, dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini görüyor.

Hristiyanlığın Yedi Kilisesi’nden birinin Laodikya’da bulunması, dini turizm açısından da ilgi görmesini sağlıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından 18 yıldır yapılan kazı çalışmaları, aynı anda birçok alanda sürdürülüyor.

Antik kaynaklara göre, Laodikya’nın, M.Ö. 3. yüzyılın ortalarında Seleukoslar Kralı 2. Antiokhos’un eşi Laodike adına kurulduğu sanılan antik kentte yıl boyunca çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Tarihi kalıntıların arasında uçan kuşların antik kentte oluşturduğu manzara ise görsel şölen sunuyor. Antik kentin devasa sütunları gün doğumunda ise bambaşka bir havaya bürünüyor.

PAÜ Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in antik kentte çektiği fotoğraflar, görenleri büyülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı