REKLAMI GEÇ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BM Güvenlik Konseyi’nde Türkiye adına konuştu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BM Güvenlik Konseyi’nde Türkiye adına konuştu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Denizlili diplomat Ahmet Yıldız, Filistin meselesi ile ilgili uluslararası temasları sürdürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin New York’taki toplantısında Türkiye adına konuşan Yıldız, “Kalıcı ateşkes sağlanmalı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2023 Çarşamba, 12:32

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentindeki BM binasında Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı. İsrail-Filistin savaşının görüşüldüğü yüksek düzeyli oturumda Türkiye’yi Denizlili diplomat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız temsil etti.

Yıldız Türkiye adına yaptığı konuşmada, acil ve kalıcı ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi. Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Düşmanlıkların durdurulmasının acil, koşulsuz ve kalıcı bir ateşkes yoluyla sağlanması gerektiğini vurguladık. Gazze’ye engelsiz insani yardım akışının aciliyetini yineledik.

İsrail ve Filistin’in, Doğu Kudüs’ün Filistin Devleti’nin başkenti olduğu, güvenli ve 1967 öncesi sınırlar içinde yan yana yaşayan iki devletli bir çözüm üzerinde anlaşmak üzere bir araya getirilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı