REKLAMI GEÇ

Diyaliz servisi doktorları, izole odaların artırılması için tutanak tuttu

Diyaliz servisi doktorları, izole odaların artırılması için tutanak tuttu

Denizli Devlet Hastanesi’nde kovit-19 önlemlerinin yetersiz olduğunu belirten acil servis doktorlarından sonra hemodiyaliz servisinde görevli doktorlardan da benzer tepki geldi, tutanak tutuldu. Doktorlar, kronik hastaların risk altında olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2020 Pazartesi, 14:32

Denizli Devlet Hastanesi’nin acil servisinde görevli doktorlar gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek gördükleri eksiklikleri tutanak altına almıştı. Benzer bir uygulama aynı hastanenin böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören hastaların bulunduğu hemodiyaliz servisi doktorlarından da geldi.

Denizlipost.com’da yer alan habere göre; doktorlar, izole odaların artırılmasını istedi. 5 uzman doktorun imza altına aldığı tutanakta, Denizli Devlet Hastanesi’nin bu konuda yoğun bir hastane olduğuna dikkat çekilirken, “İzole odalar oluşturulması talep edildi fakat sadece akut hemodiyaliz ünitesi içinde 2 makinalık bir izole yer oluşturuldu. Kronik diyaliz içinde böyle bir yer oluşturulmadı. Son 2 aydır ilimiz genelinde pandemi vaka sayısındaki ciddi orandaki artışla birlikte hastaneye yatışlar ve yatırılan pandemi hastalarında hemodiyaliz ihtiyacı sayısı da çok çok arttı. Bununla birlikte sadece iki makinalık izolasyon odamız olması nedeniyle bir günde bazen 7-8 seaııslık hemodiyaliz ihtiyaçları doğmakta ve bu durum giderek katlanarak artmaktadır. Bu da bilindiği üzere pratik olarak mümkün değildir. Dolayısıyla hastaların etkin ve güvenli hemodiyaliz imkanı ortadan kalkmakta, zaman zaman daha kısa diyalizler uygulamak zorunda kalınabilmekte, bu da hastalar için hayati risk oluşturabilir. Bu durum son 1 ay içinde hastane idaresi ile de birkaç kez görüşülmüş olmasına ve sorunun çok acil olduğu belirtilmesine rağmen henüz bir ilerleme sağlanamamıştır. Hastalarımız yer, makine ve personel eksikliğinden dolayı mağdur olma durumuyla karşı karşıyadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı