REKLAMI GEÇ

Eczacı Hasan Özışık koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Eczacı Hasan Özışık koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Denizli’de eczacılar koronavirüse ilk kurbanını verdi. 1986 yılından bu yana hizmet veren Özışık Eczanesi’nin sahibi Hasan Özışık(70); koronavirüsle mücadalesini kaybetti. Özışık, 10 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu. Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2020 Cuma, 10:49

Denizli’de eczane sektörünün önemli isimlerin biri olan Özışık Eczanesi’nin sahibi 70 yaşındaki Hasan Özışık, bir süre önce koronavirüs belirtileri göstermeye başladı.

Yapılan testi pozitif çıkan Hasan Özışık’ın durumu bir süre sonra fenalaştı. Özel Egekent Hastanesi’ne kaldırılan Özışık, 10 gün önce yoğun bakıma alındı, tedavi süreci başlatıldı.

Hastalığı ağır seyreden Hasan Özışık, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

KAYBEDİLEN İLK AKTİF ECZACI
Özışık’ın ölümü, koronavirüs ile mücadele ön saflarda mücadele eden eczacı camiasını yasa boğdu. Denizli’de daha önce meslekten emekli olmuş iki isim koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Kentte aktif olarak çalışmalarını sürdüren ve koronavirüs yenilen ilk eczacı Hasan Özışık oldu.

ÖN SAFTA MÜCADELE EDİYORUZ
Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, camianın çok sevdiği isimlerden biri olan Hasan Özışık’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Hastaneler ve eczanelerin koronavirüs ile mücadelede ön safta yer alan kurumlar olduğunu belirten Özdemir, “Daha önceki uygulamalarda koronavirüs testi pozitif çıkan ya da temaslı olanların süreçleri farklı işliyordu. Ancak, son dönemde korona pozitif olsa da semptom göstermediği zaman sağlık kuruluşlarından evlerine gönderiliyor, eğer reçete yazılmışsa eczanelere de uğruyorlar. Bu da eczacıların çok daha büyük risk altına girmesine yol açıyor” dedi.

Testi pozitif çıkan ya da temaslı olan kişilerin eczanelere gelmemesi gerektiğini belirten Osman Özdemir, “Biz meslektaşlarımızı korumak adına her türlü önlemi alıyoruz. Eczane hizmetlerinin mümkün olduğu kadar eczane dışında verilmesini istiyoruz. Buna yönelik düzenleme yapan birçok eczane var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı