REKLAMI GEÇ

Efsane tiyatrocu Nejat Uygur’un 1987’de çizdiği Atatürk resmi Denizli için çok özel

Efsane tiyatrocu Nejat Uygur’un 1987’de çizdiği Atatürk resmi Denizli için çok özel

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biriydi Nejat Uygur. Uzun yıllar sahnelediği oyunlar ile Türk halkını hem güldürdü, hem de düşündürdü. Tam bir Atatürk aşığı olan Nejat Uygur, 1987 yılında çıktığı turne kapsamında geldiği Denizli’ye çok özel bir hediye getirdi. Kendi çizdiği ve imzasını attığı Atatürk resmi, o tarihten bu yana özenle korunuyor.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2020 Cuma, 11:02

Türk Tiyatrosu’nun gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden olan Nejat Uygur, sanat yaşamı boyunca birçok kez Denizli’ye geldi, hayranlarıyla buluştu, sahnelediği eserleriyle hem güldürdü, hem de düşündürdü.

Nejat Uygur’un Denizli’ye yaptığı belki de en özel ziyaret 1987 yılında gerçekleşti.

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alan Nejat Uygur, ziyaretinden önce çizdiği ve yanında getirdiği Atatürk tablosunu konser sonrasında dönemin Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu’na, Denizli için hediye etti.

O tarihten bu yana özenle saklanan bu özel eser şimdilerde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki yeni yerini almaya hazırlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, eserin uzun yıllar Denizli Bando Merkezi’nde yer aldığını ifade etti.

Otaklı, “Nejat Uygur’un 1987’de turne esnasında Denizli’mize armağan ettiği bu güzel eser yıllarca özenle korundu. Nejat Uygur’un çizdiği tablonun Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ne asılması kararı verildi. Denizli için anlamı büyük ve çok güzel bir tablo” diye konuştu.

Yorumlar

Süleyman   -  Bağlantı 16 Şubat 2022, 03:39

Nejat uygur tablosu muzayede evinde satisa sunuldu bir hafta surecek muzayedeye herkes davetlidir onlayn muzayede evi bankcostaauction.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı