REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Başkanı Aydoğan serbest bırakıldı

Eğitim-İş Başkanı Aydoğan serbest bırakıldı

TÜİK’in açıkladığı rakamları protesto etmek amacıyla Ankara’da bir araya gelen Birleşik Kamu-İş Sendikası üyelerine polis müdahale etmiş, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay baştı olmak üzere birçok öğretmen orantısız şiddete maruz kalmıştı. Eylemde gözaltına alınan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan serbest bırakıldı. Aydoğan, “Haklı mücadelemiz devam edecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2022 Cuma, 10:41

Birleşik Kamu-İş Sendikası’na bağlı eğitimciler Ankara’da TÜİK önünde basın açıklaması yapma hazırlığındayken polis müdahalesi gerçekleşmiş ve arbede yaşanmıştı. Müdahale sırasında Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay başta olmak üzere birçok eğitimci darp sonucu yaralanmış, gözaltılar yapılmıştı.

AYDOĞAN SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan eğitimciler arasında bulunan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından Denizlihaber.com’a yaşananları anlatan Aydoğan, mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Demokratik ve anayasal haklarını kullanmak üzere TÜİK önünde basın açıklaması yapmak, açıklanan rakamlara tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Aydoğan, “Bu bizim en temel hakkımızdı ve polis tarafından kullanmamız güç kullanılarak engellendi. Henüz basın açıklamasına başlamadan çok sert bir müdahale ile karşılaştık. Yaralanan arkadaşlarımız, gözaltına alınan sendika üyelerimiz oldu. Bu kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa çıkarılmadan serbest bırakıldıklarını belirten Aydoğan, “Hakkımızda gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçlamasıyla dava açılacağını söylediler. Anayasal hakkımızı kullanmak istediğimiz için dava açacaklarmış, açsınlar. Biz de polisten şikayetçi olduk, dava açacağız ve takipçisi olacağız. Biz suç işlemedik, polise taş atmadık, zor kullanmadık. Yalnızca anayasal hakkımızı kullanmak istedik” dedi.

DENİZLİ TÜİK ÖNÜNDE EYLEM HAZIRLIĞI
TÜİK’in açıkladığı gerçek dışı rakamlara tepki göstermeye devam edeceklerini belirten Namık Kemal Aydoğan, 11 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de, Denizli TÜİK önünde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı