REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten okula trafo tepkisi: Başka yer mi bulamadınız?

Eğitim-İş’ten okula trafo tepkisi: Başka yer mi bulamadınız?

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu bahçesine trafo yapılacak olmasına sert tepki gösterdi. Aydoğan, “Öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan bu uygulamaya derhal son verilmelidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2020 Salı, 18:29

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu bahçesinde inceleme yapan Aydoğan, çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 nolu genelgesine aykırı olduğunu belirterek, öğretmen, öğrenci ve çalışanların güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan uygulamaya derhal son verilmesini istedi.

Aydoğan, “Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu şehrin merkezinde sınırlı düzeyde okul bahçesine sahip Denizli’nin köklü eğitim kurumlarından biridir. Anaokulu öğrencilerimizin oyun alanına bu trafonun yapılması vicdansızlıktır. Yüksek gerilimin, radyasyonun içinde çocuklarımız nasıl eğitim görecekler? Bu okulda görev yapan öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre okullarda bazı önlemler alırken bu trafonun yapılmasının büyük bir çelişki oluşturduğunu dile getiren Aydoğan, “İmar planlarındaki aksaklıkları ve mevzuat boşluklarını okullarımızın lehine düzenlemesi gereken kurumlar da bu fırsatçılığa ortak olmuşlardır. Okul bahçelerimizin imar ve tapu-kadastro sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir. Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak öğrenci, öğretmen ve eğitim emekçilerimizin haklarını koruma adına bu konuyu takip edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı