REKLAMI GEÇ

Eğitim-Sen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesini kınadı

Eğitim-Sen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesini kınadı

Eğitim-Sen, öğretmenlerin uzaktan eğitim süresinde, ek ders ücretlerinin kesilmesine tepki gösterdi. Bunun bir hak gaspı olduğunu belirten Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz, hukuki yollara başvurduklarını açıkladı. Tapırdamaz, “Yeni eğitim-öğretim yılı hak gaspıyla açıldı” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2020 Çarşamba, 18:56

Eğitim-Sen pandemi döneminde MEB tarafından kesilen ek ders ücretleri ve Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) çıkan sorunlar nedeniyle basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Tıpırdamaz MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmekte yetersiz kaldığını belirtti.

Tıpırdamaz, “Mart ayından bu yana yaşanan sorunlara MEB çözüm üretmemiştir. 22 Eylül’de başlayan yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber öğrenciler EBA’ya girmekte sorun yaşamıştır. Öğrenci ve ders sayısı göz önüne alınıp herhangi bir önlem alınmamıştır. Eğitimde eşitsizlik oluşmuştur. Özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması da gözlerden kaçmamıştır” diye konuştu.

TIPIRDAMAZ “ÖĞRETMENLERİN EK DERSLERİNE GÖZ DİKİLDİ”
Bu süreçte öğretmenlerin ek ders ücretlerinin de kesildiğini belirten Tıpırdamaz,
“Öğretmenlerin ek dersleri ile ilkokul ve ortaokullarda yapılacak canlı derslerle ilgili yayınlanan resmi yazılar üzerinden öğretmenlerin ek derslerine göz dikildiği, bir anlamda bir milyona yakın öğretmenin emeklerinden tasarruf yapılmak istendiği anlaşılmıştır. Eğitim-Sen bu tür haksız ve hukuksuz girişimlere sessiz kalmayacak, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edecektir” dedi.

Tıpırdamaz, Eğitim-Sen olarak isteklerini şöyle sıraladı:
*MEB acilen bütün tedbirleri alarak yüz yüze eğitime geçmelidir.

*Öğrencilerin ve öğretmenlerin teknik donanım eksiklikleri acilen giderilmelidir.

*MEB Personel Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yazıları en kısa sürede geri çekmeli, uzaktan eğitimde öğretmenlerin canlı derse hazırlık için çok daha fazla emek ve zaman harcadığı düşünüldüğünde derse hazırlık ücretleri artırımlı olarak ödenmelidir.

*Uzaktan eğitimde bütün öğretmenlerin maaş karşılığı girmek zorunda olduğu ders sayısı düşürülmeli ve eşitlenmelidir.

*Öğretmenleri mesai saatleri dışında ve hafta tatillerinde ders yapmaya zorlayan her türlü uygulamadan vazgeçilmelidir.

AYNI KOŞULLARDA DEĞİLİZ
Pamukkale Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatoş Alacalı da PAÜ’nün canlı derslere getirdiği katılım zorunluluğunu eleştirdi.

Alacalı, “Pandemi ile birlikte eğitim sistemimiz de çöktü. Pandeminin başında yurtlardan apar topar atıldık, hepimiz şehirde yaşamıyoruz. Canlı yayına giremiyoruz, bu problemleri üniversitenin çözmesi gerekiyor. Tüm öğrenciler aynı koşullarda değil. Gençler bu yüzden intihar ederken, YÖK başkanı ‘olanaksızsanız okulunuzu dondurun’ diyor. Biz bunlara rağmen birlikte başarmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Fatma hanim   -  Bağlantı 2 Ekim 2020, 01:41

Bence öğrenciler ana baba parasını çarçur etmediği için çok üzgün uzaktan eğitimde internete girmemek için bahane arıyorlar Bir sene daha okulu uzatalım ailemize Bir sene daha zarar verelim diye yoksa insan şikayet eder mi uzaktan Eğitim’den devlet i

ibram   -  Bağlantı 1 Ekim 2020, 15:40

Ayıp ayıp, utanın. Canınız bankamatik memurluğumu yapmak istiyor.

Fatma hanim   -  Bağlantı 1 Ekim 2020, 13:20

Devlet öncelik tanımış öğrencileri okula gitmezseniz de belgenizi diplomanızı veririm diyor millete her yerde şakır şukur internet harcıyor Bir de otursun öğrencilik için internet harcasın ya üniversitelerin internet bağlantı yerleri de var ama hala

Fatma hanim   -  Bağlantı 1 Ekim 2020, 13:18

Bence toplu istifa edin yeni nesile yer açılsın sonra gidin asgari ücretle çalışan bir boyunuzun ölçüsünü alın 7/24 nasıl çalıştırıyor Özel sektör Ondan sonra devletin Kulu kölesi olayım diye çıkarsınız artık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı