REKLAMI GEÇ

Elmacı Dede Amanos Dağı’ndaki operasyon bölgesine üzüm götürüyor

Elmacı Dede Amanos Dağı’ndaki operasyon bölgesine üzüm götürüyor

Daha önce Güneydoğu’daki sınır ve sınır ötesi operasyonlarında görev yapan askerlere elma götüren Elmacı Dede olarak bilinen Muhammet Yılmaz, bu kez Buldan Yenicekent’ten vatandaşların hayır ettiği üzümleri Amanos Dağı’ndaki operasyon bölgesinde görev yapan askerlere götürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2021 Pazar, 11:30

Elmacı Dede olarak bilinen Muhammet Yılmaz (70), daha önce Güneydoğu’deki bir çok operasyona Denizli’den elma ve kayısı götürmüş, operasyonda görevli askerlere dağıtmıştı.

Yılmaz, bu kez Buldan Yenicekent’te üzüm üreten vatandaşlardan aldığı 70 kasa üzümü Osmaniye’de bulunan Amanos Dağı’ndaki operasyon bölgesinde görev yapan askerlere götürüyor.

Askerlere götürmesi için Yenicekent’te İsmail Demirtaş isimli vatandaş 40 kasa üzüm hayır etti, 30 kasa üzümü ise diğer vatandaşlar verdi.

Mahalleden aldığı üzümleri pikabına dolduran Elmacı Dede, bugün öğleden sonra Adana’ya yola çıkacak. Yarın sabah Adana Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılacak toplantının ardından eskort eşliğinden üzümler operasyon bölgesine götürülecek. Elmacı Dede, Yeniceket’ten vatandaşların askerlere gönderdiği üzümleri, elleriyle Mehmetçiğe dağıtacak.

Mehmetçiğin yanında olmak için can attığını söyleyen Muhammet Yılmaz, “Kendi Bahçemdeki elmalar daha olgunlaşmadı o yüzden operasyondaki askerlerimize şimdilik üzüm götürüyorum. Yenicekent’te yaşayan arkadaşlarımız sağolsun, para ile almaya geldiğim üzümleri askerlerimize hediye etti. yarın operasyon bölgesindeki askerlerimize ellerimizle bu üzümleri dağıtacağız” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı