REKLAMI GEÇ

Engellilere ve eski hükümlülere hibe desteği

Engellilere ve eski hükümlülere hibe desteği

Denizli İŞKUR, engelli girişimcilere 65 bin TL’ye, eski hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katına kadar (yaklaşık 45 bin lira) girişimci hibe desteği sunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2020 Pazar, 13:12

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlülerin iş kurmak için hazırladığı projelere hibe desteği veriyor.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan karar gereği, engelliler için 65 bin TL’ye kadar, eski hükümlüler için asgari ücretin 15 katına kadar (yaklaşık 45 bin lira) hibe desteği verilebilecek.

Projeyi hazırlama konusunda desteğe ihtiyacı olan engelli ve eski hükümlülerin proje hazırlama aşamasında da İŞKUR tarafından destek verilecek.

Verilen destekten yararlanmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin 8 Haziran itibarı ile proje başvurularının alımına başlandı.

Engelli kişiler, hazırladıkları projelerini doğrudan Denizli İŞKUR’a teslim edebilecek. Eski hükümlüler ise projesini Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile İŞKUR’a iletilmesi gerekiyor. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacak, proje sahibine iade edilecek.

Başvuruların 17 Temmuz’a kadar dilekçe ve gerekli belgelerle İŞKUR İl Müdürlüğü’ne yapılması gerekiyor.
Yapılacak projelendirme çalışmalarında işletme kuruluş desteği, işletme giderleri desteği ve işletme kuruluş işlemleri destekleri için katkı sunulması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı