REKLAMI GEÇ

Gazeteci ve yazar Kemal Sağlam vefat etti

Gazeteci ve yazar Kemal Sağlam vefat etti

Denizli’de çok ortaklı olarak kurulan Hizmet Gazetesi’nde, 23 yıl köşe yazarlığı yapan Kemal Sağlam vefat etti. 84 yaşındaki Sağlam, bir süredir tedavi görüyordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2022 Pazartesi, 12:42

Denizli Basın Camiası bir duayen ismini daha ebediyete uğurladı. Yaklaşık bir aydır Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji servisinde tedavi altında bulunan Kemal Sağlam, 84 yaşında bu sabah çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

YARIN ASRİ MEZARLIKTA TOPRAĞA VERİLECEK
Uzun süredir rahatsız olan Kemal Sağlam, bir ay önce Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Sağlam, yarın Asri mezarlık camiinde kılınacak öğle namazının ardından saat 14.00’de Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

KEMAL SAĞLAM KİMDİR?
1938 Babadağ doğumlu olan Sağlam, Türkiye’den Almanya’ya giden ilk kafilede yer alan işçilerdendi. 1964-1979 yılları arasında Almanya’da çalıştı. Burada sadece işçilik değil, aynı zamanda sendika temsilciliği de yaptı. Türkiye’den giden işçilere rehberlik eden görevlerde bulundu.
1979’da memleketi Denizli’ye gelen Sağlam, Hizmet Gazetesi’nde yazılar yazmaya başladı. 1982 yılında yazmaya başladığı “Şu Bizim Denizli” köşesini 23 yıl boyunca aralıksız yazdı. Köşelerinde genellikle kentin sorunlarını gündeme getirip fikri takip yapardı. Bazı dönemlerde MHP kadrolarında görev alan Kemal Sağlam, 12 Eylül sonrası Topraklık Mahallesinde 18 ay muhtarlık da yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı