REKLAMI GEÇ

Gazilere devlet övünç madalyaları verildi

Gazilere devlet övünç madalyaları verildi

Vatan savunması için kahramanca çarpışan 4 gazi Devet Övünç Madalyası ile onurlandırıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve tüm illerde eş zamanlı gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ali Fuat Atik, “Sizler sayesinde biz bu bayrağın altında özgürce yaşayabiliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2022 Çarşamba, 18:31

Valilik’te gerçekleştirilen törene Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Albay E. Süleyman Erdemir, Büyükşehir Belediye Başkan V.  Ali Değirmenci, Vali Yrd. Abdullah Etil, İl Jandarma Komutan V. J. Albay Levent Güldoğuş, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü V. Kadriye Özer Bici, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Emin Uğur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Koruma Derneği Bşk. Mustafa Işık, ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreni tüm illerde de eş zamanlı olarak yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını gazilere iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Vali Atik, “Biz büyük Türk milleti olarak yaşadığımız coğrafya nedeniyle türlü türlü tehditler altında yaşamaya alıştık. Bu topraklarda yaşamanın bedelini ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. Biz Avrupa’da herhangi bir ülkede değiliz. Biz tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. Sizler gibi kahraman büyük Türk milletinin evlatları olduğu müddetçe bu topraklar kıyamete kadar Türk milletine yaşam alanı olarak var olmaya devam edecektir. Ben mesleğim gereği gerek kaymakamlık yaptığım dönemlerde, gerek Güneydoğu’da Siirt ilinde vali olarak görev yaptığım dönemde ve burada da birçok gazimiz ile tanışma, onlarla dertleşme, hassasiyetlerini dinleme fırsatına sahip oldum. Bir insan düşünün ki vücudunun en önemli yerini kaybetmiş ama yürekten gelen samimi bir duygu ile vatana canım feda olsun diyebiliyor. Tabii bizim milletimizin en önemli özelliği bu. Onun için biz bu topraklarda sonsuza kadar kalma iddiasındayız. Evet, bizim bir iddiamız var, bizim büyük bir davamız var. Bu davamız için de yeri geldiği zaman en kıymetli olan gözümüzü, kolumuzu, bacağımızı, canımızı seve seve feda edeceğiz. Sizler benim nazarımda devlete, vatana olan borcunuzu fazlasıyla ödediniz. Sizinle gurur duyuyorum, iyi ki varsınız. Sizler sayesinde bizler bugün az önce hocamızın okuduğu Kur’an-ı Kerim’i özgürce dinleyebiliyoruz, bayrağımızın altında özgürce yaşayabiliyoruz. Gazi kardeşlerimizin biraz önce özgeçmişlerini dinlerken gördük. El-Bab bölgesinde, Doğu ve Güneydoğu’da gazi oldular. Bizim El-Bab’da elbette bir davamız var. Elbette orada bir amaç için bulunuyoruz. Keyfe keder olarak değil ya da herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz olduğu için değil. Biz bu milletin güvenliğini sağlamak, ileride başımıza gelebilecek olan belaları bertaraf etmek için oradayız. Sizlerin canını yakan, şehitlerimizin kanını döken herkesten misli ile intikam alındı, misli ile de hesabı soruldu. Kanınız yerde kalmadı, kalmayacak. Biz büyük Türk milletiyiz. Herkes şehit olma, gazi olma adayıdır. Sizlere vatanım adına, milletim adına teşekkür ediyorum. Kıymetli ailelerinizle birlikte mutlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum. Katılan herkese teşekkürlerimi ifade ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından, 2015 yılında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde gazi olan Burak Özlü, 2016 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde gazi olan Gökhan Yılmaz, 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde gazi olan Hüseyin Serinkan ve 2017 yılında Suriye El-Bab bölgesinden gazi olan Samet Gülüstan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyaları Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi.

Vali Ali Fuat Atik ve protokol üyeleri törenin ardından gazi aileleri ve yakınları ile bir süre sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı