REKLAMI GEÇ

Gönüllülerden orman nöbeti

Gönüllülerden orman nöbeti

Denizli’de orman yangınlarını önlemek ve çıkan yangınlara zamanında müdahale edilmesini sağlamak için gönüllü vatandaşlar tarafından birçok noktada orman nöbeti tutulmaya başlandı. Vatandaşlar yaya ve araçlarla kentin farklı noktalarındaki ormanlık alanlarda 24 saat devriye atıyor.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2021 Salı, 10:53

Son günlerde birbiri ardına meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, Denizli de yangınlardan nasibini aldı. Buldan ilçesi Türlübey Mahallesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, başlatılan seferberlikle gece saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çalışmalara Denizli’deki söndürme ekiplerinin yanı sıra çevre illerden de takviye ekipler geldi. Bölgede yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına kendi imkanlarıyla destek verdi.

Ülke genelinde yaşanan yangınların ardından Denizli’nin bazı noktalarında gönüllü vatandaşlar tarafından orman nöbeti başladı.

Havanın sıcak ve nemin düşük olması nedeniyle yangın riskinin yüksek olduğu ormanlık alanlarda vatandaşlar, çıkabilecek yangınları önceden fark edip erken müdahale edilebilmesi için ormanlık alanlarda 24 saat devriye atıyor.

Özellikle Çameli, Buldan, Acıpayam ile kent merkezindeki Göveçlik, Servergazi, Şirinköy, Barıştepe, Yenişehir ve İsrafil Deresi gibi ağaçların yoğun olduğu noktalarda bir araya gelen vatandaşlar devriyelerini araçlarla ve yaya olarak sürdürüyor.

Honaz’ın Kızılyer Mahallesi’nde da vatandaşlar ormanlık alanlarda at üstünde devriye yapıyor.

Gece boyunca devriyelerini dönüşümlü olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden gönüllü vatandaşlardan Ali Sait Demir, ormanlara sahip çıkmak için gönüllü olarak nöbet tuttuklarını belerterek, “Hava sıcaklığı ve nem nedeniyle yangın riski yüksek. Bir de bilinçli olarak ya da mangal nedeniyle yangın çıkma riski var. Biz bu tür yangınların erken fark edilmesi ve kısa sürede müdahale edilmesi için nöbet tutmaya başladık. Dönüşümlü olarak 24 saat boyunca devriyelerimiz devam edecek. Bu doğa hepimizin, hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

Buldan’daki yangın söndürüldü

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı