REKLAMI GEÇ

Güzelpınar’da köylüler kazandı

Güzelpınar’da köylüler kazandı

Dünyanın en kaliteli kekiklerin yetiştiği yerlerden biri olan Pamukkale’nin kırsal Güzelpınar Mahallesinde geçen yıl tay ocağı çalışması başlamıştı. Vali Ali Fuat Atik’in devreye girmesiyle çalışma durdurulmuş köylü de yargıya başvurmuştu. Daha önce yürütmesi durdurulan davanın son duruşmasından karar çıkmadı ama davalı taraftan kimse duruşmaya katılmadı.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2022 Salı, 17:52

Aydın-Denizli otobanı için devam eden inşaatın zemin döşeme malzemesini sağlamak için Türkiye’nin kekik üretim merkezi Pamukkale’ye bağlı Güzelpınar Mahallesinde taş ocağı kırma, kesme tesisine karşı köylülerin verdiği mücadelede sona gelindi.

7 Mart’ta yürütme durdurma kararı çıkarılan taş ocağında köylülerin itirazlarıyla açılan dava, bilirkişi incelemesinin ardından bugün görüldü. Bölge İdare Mahkemesinde görülen davaya Denizli Barosu Çevre Komisyonu Üyesi avukat Hasan Ozan Orpak, taş ocağının yapılması planlanın bölgedeki köylerin muhtarları ve köylüler katıldığı davaya karşı taraftan kimse katılmadı. Köylüleri ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti kararı daha sonra açıklayacağını belirtip duruşmayı sonlandırdı. Denizli Haber’e konuşan avukat Ozan Orpak, yürütmesi durdurulan taş ocağının temsilcilerinin katılmamasını davanın tamamen sonuçlanması olarak değerlendirdi ve mahkemeden bu yönde bir sonuç çıkacağı yönde görüş bildirdi.

KÖYLÜLER MUTLU

Orpak, köylülerin verdiği haklı mücadeleyi kazandığını belirterek, “Güzelpınar Avrupa ve Türkiye’deki kekik üretim merkezlerinin en başında geliyor. Türkiye’deki ihracatın yüzde 80’i buradan yapılıyor. Endemik bir bitki türü olan kekik dünyaya buradan yayılıyor. Biz mücadelemizi bunu korumak için verdik. Burada ayrıca zeytin ağaçları da var. Taş ocağı hukuka uygun şekilde yapılıyordu. Toprak kazandı, yeşil kazandı. Haklı mücadelemizi kazanmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı