REKLAMI GEÇ

Hafize Kurban davasında sona gelindi. Kadın örgütleri adalet istiyor

Hafize Kurban davasında sona gelindi. Kadın örgütleri adalet istiyor

27 Ağustos’ta İncilipınar’da eski eşi tarafından 3 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban’ın karar duruşması başladı. Kadın örgütleri adliye önünde bir araya geldi, adalet istedi. Grup adına konuşan Ebru Koç, dava sonucunda verilecek kararın bütün kadınları etkileyeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2020 Cuma, 14:39

27 Ağustos 2019’da İncilipnar’da eski eşi Uğur Kurban tarafından çocuğunun gözü önünde 3 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban davasında son duruşma başladı.

Karar duruşması öncesi adliye önünde bir araya gelen kadın örgütleri adalet arayışlarını sürdürdü.

Hafize Kurban’ın yakınları da katıldığı eylemde konuşan Ebru Koç son duruşmadan çıkacak kararın tüm kadınları etkileyeceğini söyledi.

Koç, “Bugün burada 27 Ağustos 2019’da çocuklarının gözü önünde ayrılmak istediği eşi tarafından sokak ortasında boğazı kesilerek öldürülen Hafize Kurban’ın karar duruşmasına dahil olmak için toplandık. Davanın başından itibaren kamuoyu oluşturmak ve kadın cinayetlerini devlet politikalarından ayrı tutmaya çalışan anlayışın karşısında durmak için buradayız. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu, cezasızlığın katilleri cesaretlendirdiğini, siyasal söylemlerle 2. sınıf kabul edilen kadınların her gün şiddetle burun buruna olduğunu her fırsatta haykırmaktan vazgeçmiyoruz” dedi.

KARAR HEPİMİZİ ETKİLEYECEK
Dava sonucunda verilecek kararın herkesin yaşam hakkını etkileyeceğini hatırlatan Koç, “Bir kişi daha eksilmemek için adaletin katil zanlısını en ağır şekilde cezalandırmasını talep ediyoruz. Hafize Kurban için, öldürülen tüm kadınlar için, korkusuzca yaşayabilmek için adalet istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı