REKLAMI GEÇ

Hafta boyunca koronavirüs denetimi yapılacak

Hafta boyunca koronavirüs denetimi yapılacak

Denizli Hıfzıssıhha Meclisi, 7 gün boyunca 7 farklı alanda denetim yapılması kararı aldı. Bankalara girerken HES kodu zorunlu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2020 Pazar, 22:48

Denizli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Atik başkanlığında toplanarak İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge gereği uygulanacak denetim kurallarını belirledi. Meclis, 7 gün boyunca denetim yapılması kararını alırken, artık tüm bankalara girerken HES kodunun zorulu olduğu da karara bağlandı.

Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı karar gereği önümüzdeki 7 gün boyunca denetimler şu şekilde olacak:

Tarih Açıklama
19 Ekim Pazartesi Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları
20 Ekim Salı Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dâhil) ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler
21 Ekim Çarşamba Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri
22 Ekim Perşembe Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler
23 Ekim Cuma AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar/spor tesisleri
24 Ekim Cumartesi Vatandaşlarımızın kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri, sahiller vb.)
25 Ekim Pazar Berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar

Yorumlar

cihan şimşek   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 14:37

Haberli denetim yapılması biraz garip değil mi? Ayrıca yukarıdaki verilen gün bilgisi doğruysa pazar günü kapalı olan berberleri denetlemek çok hızlı olacaktır!

Dennizlitex   -  Bağlantı 19 Ekim 2020, 11:13

Cafe, disko,barlara denetim cuma ve cumartesi aksamlari yapilmali.o kalabalik ve curcunada corona bulasmiyorsa ,otobuste hic bulasmaz.pazartesi gunu ve aksami musteri hareketlilgi zaten olmaz!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı