REKLAMI GEÇ

Hastaneye yatışı gerekmeyen Kovit-19 hastaları yurtlara götürüldü

Hastaneye yatışı gerekmeyen Kovit-19 hastaları yurtlara götürüldü

İl Pandemi Kurulu’nun Koronovirüs tedbirleri kapsamında hastaneye yatışı gerekmeyen ama eve de gönderilmeyen hastalar için öğrenci yurtlarını karantina bölgesi yaptı. İlk hastaların nakli gerçekleşti. Öğrenciler ise eşyalarının derdine düştü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2020 Çarşamba, 13:55

13 Nisan Pazartesi günü İl Pandemi Kurulu tarafından alınan kararla hastanede kalması gerekmeyen, ancak önlem amacıyla evlerine de gönderilemeyecek konumda olanlar için KYK yurtlarını karantina bölgesi olarak belirlenmişti.

NAKİLLER YAPILDI
Karar, gece uygulanmaya başlandı ve karantinaya alınan vatandaşlar KYK yurtlarına taşınmaya başladı. Bu kişiler, 14 günlük izolasyon sürecini yurtlarda geçirecek.

TEDAVİLERİ YURTLARDA SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile sağlık personelinin gözetiminde yurtlara nakledilen hastaların 14 günlük tedavilerini Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendireceği personel yapacak, ihtiyaçları ise Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilecek.

ÖĞRENCİLER: MAĞDUR OLDUK
Eğitime ara verilmesinin ardından memleketlerine dönen öğrenciler, yurtların karantina bölgesi ilan edilmesiyle şok yaşadı. Yurtlardan ayrılırken birkaç hafta sonra dönecekleri düşüncesiyle eşyalarını boşaltmayan öğrenciler, yaşanan sürece tepki gösterdi.

Denizli Haber’e telefonla ulaşan bir öğrenci, yurt yetkilileri tarafından kendilerine bilgi verilmediğini öne sürerek, “Yurtlarımızın karantina bölgesi olduğunu yeni öğreniyoruz. Eşyalarımız, kıyafetlerimiz odalarımızda kaldı. Doğal olarak tedirginiz. Bu süreçten önce bize bilgi verilmesi gerekiyordu. Biz de eşyalarımızı alabilirdik. Şimdi biz eşyalarımızı nasıl alacağız, alsak bile nasıl kullanacağız. Bu anlaşılır bir durum değil” diyerek tepki gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı