REKLAMI GEÇ

Hayvanseverler sokaktaki canlar için askıda mama uygulaması başlattı

Hayvanseverler sokaktaki canlar için askıda mama uygulaması başlattı

Denizli’de iki veteriner hekimi, koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen sokak hayvanları için ‘Askıda Mama Uygulaması’ başlattı. Uygulamadan, evde hayvan besleyen, ancak maddi durumu iyi olmayanlar da yararlanabilecek. Toplanan mamalar ile sokaktaki canlar beslenecek.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2020 Cuma, 12:18

Denizli’de veteriner hekimlik yapan Ege Süzük ve Süleyman Yolkovan, askıda elektrik faturalarından esinlenerek, Denizli’de ilk olan askıda mama uygulamasını başlattı.

Hayvansever veterinerler, amaçlarının koronavirüs sürecinden etkilenen sokak hayvanları ve bu süreçte işsiz kalıp evde evcil hayvanı olan vatandaşları biraz olsun rahatlamak olduğunu belirtti.

1 kilogram mama için 10 TL fiyat biçen genç veterinerler, başlattıkları uygulamayı daha çok kişiye duyurmak için sosyal medya hesaplarından sık sık paylaşım yapıyorlar.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ GİDİP KLİNİKTEN ALABİLECEK
Denizli Haber’e konuşan Veteriner Hekimi Ege Süzük, kendi imkanlarıyla bir çok sokak hayvanının bakımını üstlendiklerini, ama bunun daha da yayılmasını istediklerini belirtti.

Süzük, “Askıda fatura bizi çok etkiledi, biz de kendi alanımız olan hayvanlar için bir adım atmak istedik. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa yardıma muhtaç hayvanlar için daha iyi olacak. Alınan mamaları ihtiyaç sahipleri ve sokak hayvanlarına dağıtmak isteyenler gelip alabilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı