REKLAMI GEÇ

Hıfzıssıhha Meclisi sokak düğünlerini yeniden yasakladı

Hıfzıssıhha Meclisi sokak düğünlerini yeniden yasakladı

Kurban Bayramı ve tatil sezonunun yol açtığı koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler alınıyor. Hıfzıssıhha Meclisi, bir süre önce izin verdiği sokak düğünlerini yeniden yasakladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2020 Çarşamba, 13:59

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Vekili Mehmet Okur başkanlığında koronavirüs önlemlerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Olağanüstü toplantıda virüsün yayılım gösterdiği etkinliklerden biri olan sokak düğünleri konusunda yeni kararlar alındı.

Özellikle düğünlerde kurallara uyulmadığının belirlendiğinin belirtildiği Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla sokak düğünleri yasaklandı, okul bahçesi ve pazaryerlerinde düğün yapılmasına da müsaade edilmeyeceği bildirildi. İlçelerde, kaymakamlıkça belirlenecek bir okul bahçesi ya da pazaryeri düğün alanı olarak kullanılacak.

Belirlenen alanlarda yapılacak düğünler 10.00-24.00 saat aralığında gerçekleştirilecek, iki düğün arasında gerekli temizlik ve dezenfekte işlemlerinin yapılabilmesi için 3 saatten az süre bırakılmayacak.

Hıfzıssıhha Meclisi’nin düğünlere yönelik aldığı radikal kararlardan birinin de yemek ve ikramların yapılamayacak olması. Düğün etkinliklerinde hiçbir suretle ikram verilmeyecek.

Düğünlerde gelin ve damat hariç hiçbir davetli dans etmeyecek, oynamayacak. Ayrıca, 65 yaş üzeri 1. ve 2. derece yakını dışındakiler düğün etkinliklerine katılamayacak.

Yorumlar

münevver   -  Bağlantı 20 Ağustos 2020, 08:50

Tamamen saçmalık ve haksızlık. Salon düğünleri serbest ama sokak düğünü yapacak olan garibana yasak. Madem heryere yasak getirilsin. Böyle bi haksızlık yapılmamalı. Yada sokak düğünlerine gözetmen ve polis eşliğinde izin verilebilir.

Mehmet   -  Bağlantı 19 Ağustos 2020, 16:47

Haber almak istiyorum

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı