REKLAMI GEÇ

Hıfzıssıhha Meclisi’nden normalleşme kararları

Hıfzıssıhha Meclisi’nden normalleşme kararları

Hıfzıssıhha Meclisi normalleşme sürecine yönelik yeni kararlara imza attı. Toplu taşımaya getirilen yüzde 50 kapasite kuralı iptal edildi, ayakta yolcu taşımaya da izin verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2020 Çarşamba, 18:45

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında Vali Hasan Karahan başkanlığında toplandı, normalleşme sürecine ilişkin bir dizi karar aldı.

DİNLENME TESİSLERİ KAYMAKAMLIK GÖZETİMİNDE
Şehirlerarası yol güzergâhları üzerindeki dinlenme tesisleri içinde yer alan lokanta, restoran gibi yerlerin kapanış saatleri bulunduğu İlçe Kaymakamlıkları tarafından İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı alarak belirleyecek.

KAHVELER AÇIK, OYUN YASAK
Faaliyete başlayacak iş yerlerinde temasa neden olabilecek iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışına geçici bir süreliğine izin verilmeyecek.

DANS YASAK
İşletmelerde kişiler arası mesafe ihlaline ve temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçlarla kesinlikle müzik (canlı müzik dahil) yapılmayacak, sadece müşterilerin dinlemesine yönelik müzik yayınına müsaade edilecek.

BAR, PAVYON, İNTERNET KAFELER KAPALI
Geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan internet kafeler, playstation vb. oyun salonları ile gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko ve benzeri yerlerin faaliyetlerine ilişkin kısıtlama bir süre daha devam edecek.

TEMAS GEREKTİREN SPORLAR YASAK
İlgili federasyonların izni ile yapılacak müsabaka, antrenman ve hazırlık süreçleri hariç olmak üzere spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamalar geçici bir süreliğine devam edecek.

BELEDİYE OTOBÜSLERİNDE YÜZDE 50 KURALI İPTAL
Tüm şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarına getirilen yolcu kapasitesinin yüzde 50 oranında doluluk kuralı ortadan kaldırıldı, ayrıca kapasitenin yarısı kadar ayakta yolcu alınmasına da izin verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı